دامنههاست و دامنه

دامنه‌ چیست؟ تفاوت آن با URL

تاریخچه دامنه و آموزش جامع

 

دامنه چیست؟ تفاوت دامنه با url

دامنه چیست؟

دامنه همان آدرسی است که کاربران در مرورگر خود وارد میکنند تا سایت شما را پیدا کنند.
در ابتدای امر باید بدانید زبان انسان ها برای کامپیوترها قابل شناسایی نیست و در نتیجه با زبان عادی نمیتوانیم در فضای وب جستوجو کنیم ! یعنی برای رسیدن به مقصد مورد نظرمان در فضای وب باید با زبان کامپیوتر ها سرچ کنیم، از آنجایی که تقریبا این کار بصورت عمومی قابل انجام نیست ابزار هایی جهت تبدیل زبان انسانی به زبان کامپیوتر ها تعبیه شد که از آن با عنوان dns یاد میشود.

 

dns چیست؟

DNS مانند یک دفترچه تلفن برای اینترنت است. همانطور که شما برای تماس با دیگران به جای بخاطر سپردن شماره‌ی آن‌ها، از دفترچه تلفن استفاده می‌کنید، DNS نیز مانند یک دفترچه تلفن عمل می‌کند و نیازی به حفظ کردن آدرس IP ها نیست. همانطور که می‌دانید، کامپیوترها برای اتصال به یکدیگر از اعداد یا همان IP آدرس‌ها استفاده می‌کنند. dns انواع مختلف با کاربرد های مختلفی دارد، به عنوان مثال یکی از این رکوردها ( dnsها ) وظیفه تبدیل زبان انسانی به ip را دارد ودیگری وظیفه عکس این عمل را ایفا میکند.

 

اگر علاقه مندید درباره انواع dns اطلاعات کامل تری داشته باشید مقاله انواع dns وکاربرد آنها را از دست ندهید.

 

هر دامنه فقط در مالکیت یک شخص حقیقی یا حقوقی می‌تواند باشد. به زبان ساده یعنی هر دامنه در دنیا که ساخته میشود فقط متعلق به یک نفر خواهد بود و شخص دیگری امکان ثبت آن را ندارد مگر اینکه بعد از پایان اعتبار مالک دامنه به هر علتی دامنه را تمدید نکند آنوقت است که دامنه آزاد میشود و در دسترس بقیه افراد قرار میگیرد.

حالاکه صحبت از اعتباردامنه شد لازم است بدانید زمانی که دامنه ای را ثبت میکنید برای همیشه مالک آن نخواهید بود مدت زمان خاصی برای در اختیار داشتن دامنه وجود دارد (معمولا سالانه) و فردی ک مالک دامنه است در صورتی که همچنان دامنه را احتیاج دارد باید ده روز مانده به اتمام اعتبار دامنه نسبت به تمدید اعتبار آن اقدام نماید، در غیر اینصورت دامنه حدود ۳۰ روز پس از پایان مهلت اعتبار برای او در رزور باقی میماند که اگر احتمالا مشکلی برای تمدید داشته در این فرصت بتواند تمدید را انجام دهد و دامنه اش را از دست ندهد. و اگر هم نیازی به دامنه نداشت از تمدید امتنا میکند و دامنه را برای ثبت به دیگران میسپارد و دیگرمالک آن نخواهد بود.

نحوه whois گرفتن از دامین
مشاهده

 

بخش های مختلف دامنه

دامنه شامل دو بخش نام دامنه و پسوند است که نام دامنه را شما با توجه به نوع فعالیت و کسب و کار خود انتخاب میکنید که البته این نام دامنه قوانینی برای انتخاب شدن دارد که با رعایت آنها میتوانید جذاب ترین نام دامنه را برای سایت خود انتخاب کنید. برای آنکه درک بهتری از قسمت های مختلف دامنه داشته باشید یک مثال ساده را عنوان میکنیم . آدرس سایت ما را به نشانی TALASHNET.COM در نظر بگیرید. مطابق عکس زیر بخش های مختلف این نام دامنه را مشاهده میکنید.

اجزای یک دامنه

 

دامنه همان URL است ؟ یا با هم فرق دارند؟

 

دامین در واقع آدرس صفحه اصلی وب سایت شماست و هیچ کاراکتر و علامت اضافی در انتهای پسوند آن قرار نمی گیرد.اما URL در واقع مخفف Universal Resource Locator است که شما تقریباً همیشه آن را شنیده اید. وقتی به نوار آدرس مرورگر خود نگاه می کنید، می بینید که URL نمایش داده می شود. این URL شامل تمام اطلاعات لازم برای یافتن صفحه مورد نظر در وب سایت است. به عنوان مثال، کل URL این وبلاگ به صورت (https://talashnet.com/blog/) نمایش داده می شود. متوجه خواهید شد که نام دامنه (Talashnet.com) در URL درج شده است. اما نام دامنه فقط قسمتی از کل یک URL است. شما می توانید از URL به عنوان نقشه آدرس دهی در مرورگر برای دسترسی به صفحات وب و تصاویر روی سرور استفاده کنید. مؤلفه های مهم یک URL از سه بخش تشکیل شده است شامل:

  • نام دامنه
  • یک پسوند دامنه
  • پروتکل https 

پس دامنه و URL یکی نیستند ودامنه بخشی از URL در قسمت سرچ مرورگر است.

چند نوع دامنه داریم؟چند نوع دامنه داریم؟

بصورت کلی دونوع دامنه داریم :
⦁ دامنه های ملی
⦁ دامنه های بین المللی

مدیریت ایجاد ایمیل در کنترل پنل سی پنل
مشاهده

و بصورت جزئی هم دامنه ها به دسته بندی زیر تقسیم میشوند:

• دامنه های ایرانی
• دامنه های جنرال
• دامنه های جغرافیایی
• دامنه های اختصاصی
• دامنه های بیزنسی

که هر کدام زیر مجموعه خودشان را دارند که درمبحث انواع دامنه و کاربرد آنها به صورت کامل به این مورد اشاره کردیم.

منظور از دامنه های ملی

 

منظور همان دامنه هایی که متعلق به کشور خودمان هستند میباشد.

دامنه های ملی با پسوند ir ثبت میشوند. این دامنه ها تنها برای آیپی های داخل ایران قابل دسترسی هستند،  یعنی فقط افرادی که لوکیشن آنها داخل ایران است میتوانند از این سایت های استفاده کنند. وظیفه ثبت و احراز هویت افراد متقاضی دامنه های ir توسط ایرنیک انجام میشود.

یعنی اطلاعات هر شخصی که میخواهد دامنه ملی داشته باشد باید توسط ایرنیک تایید شود. البته باید بدانید ایرنیک نمایندگانی دارد که جهت ثبت دامنه خدمات ارائه میدهند و نکته قابل توجه این است قیمت ثبت دامنه در نمایندگی ها از ایرنیک ارزان تر است! حال این بازار رقابتی بین نمایندگان است که مشخص میکند کدام شرکت بهترین خدمات را با کمترین قیمت ارائه میدهد.
مفتخریم که در تلاش نت در جهت خرید دامنه ارزان به همراهان همیشگی خود خدمات ارئه میکنیم.

درباره نحوه ثبت دامنه های ملی اطلاعات لازم دارید؟ 

حالا ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که:

دامنه ملی/ایرنیک

ایرنیک چیست؟

ایرنیک پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات) واقع در تهران است. همه افرادی که میخواهند دامنه ملی داشته باشند باید در ایرنیک ثبت نام کنند و شناسه ایرنیک دریافت کنند.

شناسه ایرنیک چیه؟

شناسه ایرنیک نوعی سند و مشخص کننده مالکیت سایت شماست ،فردی که دامنه را ثبت میکند و اطلاعات خودش را به ایرنیک میدهد مالک دامنه به حساب میاد و همه مسئولیت قانونی و کیفری سایت به عهده این فرد خواهد بود !

 نحوه دریافت شناسه ایرنیک  

نمونه هایی از دامنه های ملی:
IR
⦁ ac.ir
⦁ org.ir
⦁ .ایران
و…

که هر کدام برای کاربرد یا ارگان خاصی استفاده میشود.

به اطلاعات بیشتری راجع به انواع دامنه های ملی وکاربرد آنها احتیاج دارید؟

دامنه های بین المللیانواع دامنه بین المللی

تاریخچه

در مورد تاریخچه دامنه com می توان گفت که سی سال پیش در تاریخ ۱۵ مارس سال ۱۹۸۵ یک شرکت رایانه‌ای در ماساچوست اولین دامنه دات کام به نشانی Symbolics.com را به ثبت رساند. با ثبت این دامنه بود که عصر دامنه های دات کام رسما آغاز شد. تا پایان سال ۱۹۸۵ تعداد دامنه های دات کام هنوز بسیار محدود بود.

تاثیر دامنه بر سئو
مشاهده

اما امروزه صدها میلیون دامنه از این نوع در جهان وجود دارد. سیستم دامنه یکی از بنیادهای کلیدی وب جهانی یا www است که در سال ۱۹۹۱ متولد شد. شکل گیری www در سازمان اروپایی تحقیقات هسته ای یا سرن و به همت تیم برنرز لی رخ داد. به همین علت وی به پدر وب معروف شده است. نکته جالب اینکه رسیدن تعداد دامنه های ثبت شده دات کام به صد مورد تا سال ۱۹۸۷ به طول انجامید! در حال حاضر در هر ثانیه یک دامنه دات کام توسط افراد ثبت می شوند و این رقم در روز به بیش از ۸۰ هزار مورد می رسد.با انفجار استفاده از دامنه های اینترنتی دامنه های متنوع دیگری شکل گرفت که در سال ۲۰۱۳ تعداد آنها از ۲۲ مورد گذشت و مذاکره برای اختصاص دامنه های تازه دیگر هم در جریان است. از جمله این اسامی دامنه می توان به  موارد زیر اشاره کرد:

  • .web
  • .org
  • .edu
  • .net

این روزها حتی دامنه هایی مانندموارد زیر هم از راه رسیده اند:

  • .food
  • .goo
  • .rocks

دامنه های بین المللی دامنه هایی هستند که هم برای ثبت، وهم برای جستوجو دراختیار تمام کاربران در همه جای دنیا قرار گرفته است. این به این معنی است که شما در هر جای دنیا که باشید میتوانید به سایت های با دامنه بین المللی مثل .com دسترسی داشته باشید.به طور مثال شما در آلمان باشید و ما در ایران آنوقت شما با سرچ www.talashnet.com در مرورگر خود میتوانید به راحتی به سایت ما دسترسی داشته باشید.
برای ثبت دامنه های بین المللی میتوانید از طریق شرکت های هاستینگ که این خدمت را ارائه میدهند اقدام کنید.
نمونه ای دامنه های بین المللی:
⦁ .com
⦁ .net
⦁ .org
⦁ .info
و…

اطلاعات بیشتری لازم دارید؟ به مقاله انواع دامنه بین المللی و کاربرد آنها مراجعه کنید.

چگونه دامنه بین المللی ثبت کنم؟

4.7/5 - (7 votes)

‫20 دیدگاه ها

  1. چه جالب واقعا به زبون ساده نوشتین همه رو تا الان فرق اینارو نمیدونستم مرسییی

  2. با سلام ممنون از توجه شما ،امیدواریم مورد قبولتون باشه

  3. خوشحالیم مورد توجه شما قرار گرفته?پیشنهاد میکنیم مطالب دیگه ای که در همین خصوص در وبلاگ قرار دادیم مشاهده بفرمایید.

    1. سلام و عرض ادب
      در واقع به بیان ساده url ادرس سایت به زبان سرور و دامنه ادرس سایت به زبان انسان هاست
      شما به زبان انسانی نام دامنه را وارد مرورگر میکنید این ادرس توسط رکورد ها به url تبدیل میشوند و قابل خوانش توسط سیستم خواهند بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا