سرور اختصاصیسرور مجازی

کاهش زمان تاخیر پاسخ سرور؛ ۷ روش کاربردی

بهبود سرعت و عملکرد سرورها

کاهش زمان تاخیر پاسخ سرور؛ ۷ روش کاربردی

 

مقدمه ای بر موضوع

در دنیای امروز همه چیز حول محور سرعت می‌ چرخد، سریع‌ ترین‌ها همیشه در مرکز کانون توجه هستند و مشتری‌های بسیار زیادی خواهند داشت. در این دنیای سریع با یک وب‌ سایت کند نمی‌ توانید حتی ذره ای به موفقیت نزدیک شوید!

کاهش زمان پاسخ سرور را می‌ توان مهمترین هدف صاحبان وب‌ سایت‌ها، وب‌ مسترها و متخصصین سئو دانست. قطعا وب‌ سایتی که کند باشد، کاربری نخواهد داشت و تمام سرمایه‌ گذاری فرد به هدر خواهد رفت.

برای اینکه یک کاربر، وب‌ سایت شما را ترک کند، تنها ۲ ثانیه کافی است که کند باشید تا کاربر به سراغ رقبای شما برود! با توجه به اهمیت مسئله کندی پاسخگویی وب‌ سایت در این مقاله از تلاش‌ نت تصمیم گرفتیم تا درخصوص افزایش سرعت وب‌ سایت و کاهش زمان پاسخگویی سرور (Server Response Time) چند دقیقه‌ای با شما عزیزان صحبت کنیم…

 

به همین منظور تلاش نت برای هاست های ویژه طراحی سایت از ترکیب فوق العاده هاردهای SSD/NVME و هم زمان کانفیگ وب سرور LiteSpeed بهره می گیرد.

این ترکیب با نام هاست وردپرس پرسرعت تجربه سرعت و کیفیت فوق العاده بالایی برای کاربران به ارمغان می آورد.

از آنجا که دیتاهای وب سایت ابتدا بر روی هارد ذخیره می شوند و سپس از هارد لود شده و وارد رم میشوند و سپس لود می شوند، استفاده از هاردهای سریع تر همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. در حال حاضر جدیدترین تکنولوژی هارد دیسک ها را میتوان در هاردهای SSD/NVME پیدا کرد و تلاش نت از هاردهای SSD/NVME برای هاست های ویژه طراحی خود استفاده می کند.

همچنین کانفیگ اختصاصی تلاش نت روی سرورها و سیستم بک آپ گیری مطمئن و حرفه ای با متد JetBackup تمایز تلاش نت با سایرین است. استفاده از فناوری سخت افزاری RAID هم به حفاظت از اطلاعات مشتریان و همچنین افزایش چندبرابری سرعت کمک میکند. تمام هاست های تلاش نت با فناوری RAID پیاده سازی می شوند.

 

زمان پاسخگویی سرور (TTFB) چیست؟

قبل از اینکه در خصوص روش‌های کاهش زمان پاسخ سرور صحبت کنیم، اجازه دهید تا کمی در خصوص زمان پاسخگویی سرور صحبت کنیم و شما را با این مفهوم به‌طور کامل آشنا کنیم. به زبان ساده زمان پاسخگویی سرور یا Time To First Byte (TTFB) به مدت زمانی اشاره دارد که یک سرور یا سیستم کامپیوتری به درخواست ارسالی از سوی کاربر پاسخ می‌دهد. این زمان شامل مدت زمانی است که طول می‌کشد تا سرور درخواست را دریافت کند، پردازش کند و پاسخ را به مشتری ارسال کند.

آموزش اتصال به سرور لینوکس
مشاهده

response-server

 

زمان پاسخگویی سرور بر اساس عددی که به میلی‌ثانیه (ms) یا ثانیه (s) اندازه‌گیری می‌شود، نمایانگر سرعت عملکرد سرور است. این زمان می‌تواند تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربری داشته باشد. به طور کلی، کاهش زمان پاسخگویی سرور می‌تواند به افزایش سرعت و بهبود عملکرد برنامه‌ها و وبسایت‌ها کمک کند. این موضوع تاثیر مثبتی بر تجربه کاربری دارد و میزان رضایت کاربران از وب‌سایت شما را به‌طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.

 

دلیل اهمیت کاهش زمان پاسخگویی سرور

کاهش زمان TTFB عاملی است که به سرعت کلی صفحه شما کمک می‌کند. بنابراین معیار مهمی برای مراقبت و بهینه سازی است؛ همچنین برای بهبود نمرات Core Web Vitals (شایان ذکر است که نباید TTFB را با سرعت صفحه اشتباه بگیرید)؛ TTFB معیاریست که به شما نشان می‌دهد مدت زمان بارگذاری سایت شما به چه شکل است.

TTFB معیاری است که تاحدود زیادی در کنترل شماست و می‌توانید آن را برای افزایش سرعت سایت خود تغییر دهید.

❓ کاهش زمان TTFB چه نتایجی به همراه دارد؟

  • کاربران زمان کمتری را صرف انتظار برای شروع بارگذاری سایت می‌کنند.
  • تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد.
  • نرخLCP که مربوط به بروزرسانی صفحه می‌شود، را کاهش میدهد.
  • کاهش احتمال از دست دادن کاربر
  • افزایش تعامل با کاربر و تبدیل آنها به مشتریان وفادار

 


چگونه زمان پاسخ سرور را تست کنیم؟

راه های زیادی برای تشخیص سرعت سایت (Page Speed) وجود دارد. اما وقتی سئو سایت برای گوگل حرف اول را می زند، در نتیجه ابزارهای ایجاد شده توسط گوگل نیز یکی از بهترین معیارها برای سنجش سرعت سایت هستند. یکی از رایج ترین راهکارها برای سنجش سرعت سایت استفاده از ابزار PageSpeed ​​Insights است.

هرچه سایت شما سریعتر بارگذاری شود، نرخ پرش کاربران کاهش می یابد و کاربران زمان بیشتری در سایت شما باقی می مانند و این یعنی افزایش نرخ تبدیل و افزایش شانس برای بدست آوردن رتبه های بهتر در Google.

بهترین راه برای بررسی زمان پاسخ سرور، Google Speed ​​Page Insights (Google PSI) است. اگر زمان پاسخ سرور شما کند است، گوگل آن را در بخش “Opportunities” لیست می کند. (برای افزایش سرعت لود سایت شما)

دو ابزار معروف دیگر برای اندازه گیری زمان پاسخ سرور وجود دارد:

  • Pingdom
  • GTMetrix

 

❓ Google’s PSI (Speed Page Insights) Score چیست؟

گوگل اندکی پس از انتشار «Google Speed ​​Update» در جولای همان سال ، تست Page Speed ​​Insights را ایجاد کرد. بر خلاف Pingdom و GTMetrix، تست Google PSI به طور مستقیم زمان لود شما را اندازه گیری نمی کند.

سرور مجازی فرانسه چیست؟
مشاهده

بر اساس دامنه وسیعی از عوامل که بر تجربه کاربر در تلفن همراه تأثیر می گذارد ، به وب سایت شما امتیاز می دهد:

  • ۹۰ تا ۱۰۰ “سریع” است.
  • ۵۰ تا ۸۹ “متوسط” است.
  • ۰ تا ۴۹ “کند” است.

 

اگر امتیاز ۹۰ یا بالاتر کسب کنید ، نشانگر PSI سبز می شود. به نظر می‌رسد گوگل می‌خواهد تمام وب سایت ها امتیاز PSI ‏۹۰ یا بالاتر داشته باشند.

 

حالا به روش های کاهش زمان پاسخگویی سرور یا کاهش TTFB بپردازیم:

۷ روش برای کاهش زمان پاسخ سرور در وردپرس

۱. نسخه PHP خود را ارتقا دهید.!

در دسامبر ۲۰۱۵، PHP 7 منتشر شد. برای مثال، PHP 7 سه برابر سریعتر از PHP 5.6  است. اگر از PHP 7 استفاده نمی کنید، باید سریعا آن را ارتقا دهید.

اطلاعیه | پشتیبانی از نسخه های 8 به بعد php در هاست های اشتراکی

 

۲. از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید!

شبکه تحویل محتوا (CDN) یک شبکه سرور جهانی است که بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر، صفحات و سایر محتوای وب را به کاربر تحویل می دهد. Cloudflare نمونه ای از CDN است. وب سایت شما هنگام استفاده از CDN بسیار سریعتر می شود زیرا سرور بازدید کننده شما از طریق سروری که بسیار نزدیکتر از سرور میزبان وب شما است به محتوای شما دسترسی پیدا می کند. وقتی از CDN استفاده می کنید ، می توانید در نتایج Pingdom ببینید که بسیاری از مطالب شما توسط CDN به کاربر تحویل داده می شوند:

CDN - Content delivery network
Content delivery network

۳. دیتابیس خود را پاکسازی و بهینه کنید!

سرعت پاسخ مقدار زیادی به بهینه سازی پایگاه داده بستگی دارد. همانطور که برای اولین بار یک وب سایت راه اندازی می کنید ، پایگاه داده به سرعت به سوالات پاسخ می دهد. با گذشت زمان ، پایگاه داده اطلاعات را جمع می کند و نتایج حاصل از جمع آوری اطلاعات به مقدار زیادی ذخیره می شود.

اکثر افزونه های عملکرد بهینه سازی امکان پاک سازی دیتابیس را دارا هستند. در Swift به آنDatabase Optimization می گویند، مانند افزونه WP-Optimize و W3 Total Cache

عکس زیر مواردی از دیتابیس  را نشان می دهد که برای بارگذاری سریعتر قابل حذف هستند:

clear-databace
clear databace

 

۴. از فشرده ساز GZIP استفاده کنید!

GZIP مخفف GNU zip است. یک قالب فایل و یک برنامه نرم افزاری است که برای فشرده سازی استفاده می شود. به طور خلاصه ، حجم فایل های نام برده را کاهش می دهد. فشرده سازی GZIP باعث بالا آمدن سریعتر صفحات وب شما با کاهش اندازه فایل تا ۹۰٪ می شود.

برای بررسی اینکه وب سایت شما از GZIP استفاده می کند یا نه، از GZIP Compression tool استفاده کنید. درغیر این صورت ، می توانید آن را بر روی سرور خود فعال کنید (از طریق cPanel) یا می توانید از پلاگین Check and Enable GZIP Compression استفاده نمایید.

مراحل حذف تروجان XoRDDos در لینوکس
مشاهده

 

۵. میزبان هاست مناسب، مطمئن و سریع انتخاب کنید!

در صورت کند بودن سرور میزبان وبسایت شما، کلیه نکات ذکر شده در این مقاله فایده ای نخواهد داشت. کندی میزبانی وب‌ سایت معمولا به دلیل یکی از این دو عامل (یا هر دو) ایجاد می شود:

میزبان وب شما منابع سرور کافی ندارد، یا میزبان وب شما وب سایت های زیادی را با همان سرور نگهداری می کند.

اگر هر یک از این شرایط برای وب سایت شما اعمال شود، هرگز به زمان بارگیری کمتر از ۲ ثانیه نخواهید رسید.

و همچنین باید اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده خدمات میزبانی شما نیازهای مشتریان آنلاین شما را به درستی برآورده می کند.

حفظ زمان پاسخ سریع سرور که نوسانی ندارد ضروری است.

برای دستیابی به آن، لازم است که در یک سرور با کارایی بالا سرمایه گذاری کنید.

میزبانی وب رایگان، خدمات میزبانی ناکافی با کمترین پشتیبانی و یا بدون پشتیبانی و منابع مشترک همگی به کندی سرورها کمک می کنند.

 

۶. افزونه های وردپرس خود را به حداقل برسانید!

وردپرس به شما این امکان را می دهد وب سایت های زیبایی را به راحتی ایجاد کنید و قالب های جذاب و پلاگین های متعددی برای سفارشی سازی ارائه می دهد. با این حال مراقب باشید که محتواهای خود را بیش از حد بارگذاری نکنید زیرا می تواند سرعت زمان پاسخ را افزایش دهد.

از یک ابزار نظارت بر صفحه وب استفاده کنید و بررسی کنید کدام افزونه ها سرعت صفحه وب شما را کاهش می دهند. مانند افزونه “SNITCH”

 

افزونه های استفاده نشده را حذف کرده و مواردی را که از منابع CPU استفاده می کنند غیرفعال کنید.

 

همه افزونه ها بر سرعت وب سایت شما تأثیر دارند. بنابراین ، سعی کنید افزونه های خود را به حداقل برسانید.

 

۷. مطمئن شوید که نسخه وردپرس و افزونه های وردپرس به روز است!

اجرای نسخه قدیمی وردپرس سرعت وب سایت شما را از آنچه لازم است باشد هم کمتر می کند.

نسخه های به روز نشده افزونه های شما نیز باعث می شود سایت شما کندتر از حد لازم شود. بنابراین، هر زمان اعلان به روزرسانی را مشاهده کردید، حتماً افزونه های خود را به روز کنید. افزونه ای به اسم Easy Updates Manager برای این کار وجود دارد.

 

چکیده مطالب

همانطور که گفته شد سرعت بالا آمدن سایت و زمان پاسخگویی سرور برای یک وب سایت بسیار اهمیت دارد و این ویژگی بر بهینه سازی سایت شما تاثیر بسزایی دارد و جذب کاربران زیادی به این مزیت وابسته است. امیدواریم راه حل های کاهش زمان پاسخگویی سرور بیان شده در این مقاله برای شما همراهان تلاش‌ نت مفید بوده باشد.

5/5 - (1 vote)
دکمه بازگشت به بالا