سرور مجازی

KDE رابط کاربری لینوکس

what is KDE ?

KDE چیست ؟

KDE (K Desktop Environment) یک محیط دسکتاپ رایگان و پلتفرم توسعه است که با جعبه ابزار Qt Trolltech ساخته شده است. بر روی اکثر سیستم های یونیکس و یونیکس مانند لینوکس، BSD و سولاریس اجرا می شود. همچنین پورت هایی برای Mac OS X با استفاده از لایه X11 و مایکروسافت ویندوز با استفاده از Cygwin وجود دارد. یک پورت به مایکروسافت ویندوز بومی با استفاده از یک جعبه ابزار Qt جدید از ابتدا در حال بحث است. این نرم افزار همراه با KDevelop، مجموعه توسعه نرم افزار، و KOffice، مجموعه نرم افزارهای اداری توسعه یافته است.
“K” در ابتدا مخفف “Kool” بود (“C” همانطور که در “cool” قبلاً به محیط معمول دسکتاپ داده شده بود)، اما بلافاصله پس از آن تغییر کرد و به معنای “K” بود که “حرف اول قبل از آن” است. “L” (که مخفف لینوکس است) در الفبای لاتین.”
برای کاربران لینوکس و یونیکس، KDE مجموعه کاملی از برنامه های کاربردی فضای کاری کاربر را ارائه می دهد که امکان تعامل با این سیستم عامل ها را در یک رابط کاربری مدرن و گرافیکی فراهم می کند. این شامل دسکتاپ پلاسما، رابط دسکتاپ نوآورانه KDE است. سایر برنامه های فضای کاری برای کمک به پیکربندی سیستم، اجرای برنامه ها یا تعامل با دستگاه های سخت افزاری گنجانده شده است. در حالی که فضاهای کاری کاملاً یکپارچه KDE فقط در لینوکس و یونیکس در دسترس هستند، برخی از این ویژگی‌ها در پلتفرم‌های دیگر در دسترس هستند.
علاوه بر فضای کاری، KDE تعدادی برنامه کاربردی کلیدی مانند مرورگر وب Konqueror، مدیر فایل Dolphin و Kontact، مجموعه مدیریت اطلاعات شخصی جامع تولید می کند. با این حال، لیست برنامه های ما شامل بسیاری از برنامه های کاربردی دیگر است، از جمله برنامه های آموزشی، چند رسانه ای، بهره وری اداری، شبکه، بازی ها و موارد دیگر. اکثر برنامه ها در تمام پلتفرم های پشتیبانی شده توسط توسعه KDE در دسترس هستند.
KDE همچنین نوآوری های زیادی را برای توسعه دهندگان برنامه ها به ارمغان می آورد. یک زیرساخت کامل برای کمک به برنامه نویسان برای ایجاد برنامه های کاربردی قوی و جامع به کارآمدترین روش طراحی و پیاده سازی شده است و پیچیدگی و خسته کننده بودن ایجاد برنامه های کاربردی بسیار کاربردی را از بین می برد.

10 روشی که میتواند نشان دهد KDE دسکتاپ لینوکس بهتر از GNOME است

بسیاری از سیستم عامل های لینوکس به GNOME متکی هستند، اما ارزش آن را دارد که KDE را امتحان کنید زیرا ممکن است به دسکتاپ لینوکس مورد علاقه شما تبدیل شود.
با بسیاری از سیستم عامل های محبوب لینوکس که در اکوسیستم GNOME سرمایه گذاری شده اند (مانند اوبونتو و فدورا)، به راحتی می توان از KDE چشم پوشی کرد.
اما دلایل زیادی وجود دارد که چرا بسیاری KDE را بهتر از GNOME می دانند. اگر دسکتاپ پلاسما KDE را امتحان کنید، ممکن است با یک روش مورد علاقه جدید برای استفاده از لینوکس کنار بروید.

Capacity Planning | تنظیم صحیح ظرفیت در لینوکس
مشاهده

1. رابطی که شما می خواهید باشد

دسکتاپ KDE Plasma مانند پلاسما رفتار می کند، زیرا در آن به هر شکلی که دوست دارید قالب می گیرد. اگر از ویندوز می‌آیید، طرح‌بندی پیش‌فرض برای شما آشنا به نظر می‌رسد، اما این شباهت فقط عمیق است. می توانید هر جزء را در پانل پایینی جابجا یا حذف کنید. می‌توانید پانل‌های بیشتری ایجاد کنید، آن‌ها را در هر طرف صفحه قرار دهید، یا کاملاً بدون آن‌ها کار کنید.

اگر تلاش کرده اید که گنوم بهتر به نظر برسد، یا بهتر بگوییم بیشتر شبیه نحوه عملکرد دسکتاپ شما باشد، ممکن است پلاسما مانند یک نفس تازه باشد.

ویجت‌های زیادی وجود دارد که به عنوان بلوک‌های سازنده شما عمل می‌کنند. مدیر وظیفه پیش فرض را به یک داک تبدیل کنید. ساعت دیجیتال را با ساعت آنالوگ عوض کنید. و حتی پس از آن، شما تازه شروع کرده اید.

حاشیه های پنجره بزرگ می خواهید؟ هیچ حاشیه پنجره ای نمی خواهید؟ آیا می خواهید مانند روزهای قبل از Mac OS X ویندوز را در نوار عنوان قرار دهید؟ آیا می خواهید Alt-Tab را از طریق پنجره هایی مانند کارت انجام دهید؟ آیا می خواهید دکمه بستن خود را به جای سمت راست در سمت چپ قرار دهید؟ بیش از هر دسکتاپ دیگری، پلاسما همان چیزی است که شما می خواهید

2. همین امر برای برنامه ها نیز صادق است

برنامه های KDE کمتر قابل تنظیم نیستند. در ابتدا، آنها از الگوی سنتی نرم افزار دسکتاپ پیروی می کنند. شما یک نوار عنوان، یک نوار منو، و نوار ابزار پر از نمادها و گزینه ها دارید. مسئله این است که KDE به شما اجازه می دهد همه این موارد را تغییر دهید.
آیا می خواهید برنامه های شما یک نوار منوی سنتی در زیر عنوان داشته باشند؟ این پیش فرض است. اما اگر آن متن را به عنوان هدر دادن فضا در نظر بگیرید، می توانید آن منو را در یک دکمه در نوار عنوان قرار دهید. یا می توانید یک منوی جهانی به سبک macOS یا اوبونتو در بالای صفحه داشته باشید
تنظیمات نرم افزار KDE به ظاهر محدود نمی شود. بسیاری از برنامه‌ها گزینه‌هایی را نگه می‌دارند که توسعه‌دهندگان روی دسک‌تاپ‌های دیگر اغلب احساس می‌کنند ارزش حمایت از آن‌ها را ندارند. این می‌تواند تنظیمات را برای پیمایش گیج‌کننده کند، اما احتمال بیشتری وجود دارد که بتوانید برنامه‌ای را وادار کنید آنچه را که می‌خواهید انجام دهد.

3. نرم افزار KDE قدرتمند است

KDE Plasma مانند یک دسکتاپ قدرتمند به نظر می رسد. فایل منیجر Dolphin از نظر سرعت، ویژگی ها یا گزینه ها کم نیست. نمایشگر تصویر Gwenview تصاویر کوچک را با عجله نمایش می دهد و می تواند ویرایش ها را انجام دهد. سیستم به طور کلی درگیر کارهای ساده نمی شود. در حالی که بسیاری از برنامه‌های گنوم در تلاش هستند تا اصول اولیه را دوباره انجام دهند، پلاسما احساس می‌کند برای انجام کارهای سخت‌تر آماده است.

تفاوت بین سرورهای مجازی ویندوز و لینوکس
مشاهده
به عنوان مثال، KDE Connect بهترین راه برای همگام سازی تلفن هوشمند با رایانه لینوکس شما است.

4. KDE به طرز شگفت آوری سریع است

 

در میان اکوسیستم های لینوکس، عادلانه است که گنوم و KDE را سنگین بدانیم. آنها محیط های دسکتاپ کاملی با قطعات متحرک فراوان در مقایسه با جایگزین های سبک تر هستند. اما وقتی صحبت از اینکه کدام یک سریعتر است، ظاهر می تواند فریبنده باشد.
با وجود تم‌های براق و ابزارک‌های فراوان، KDE تجربه‌ای سریع‌تر به نظر می‌رسد. گنوم از نظر سرعت و عملکرد راه طولانی را پیموده است، اما کمتر به سمت دستگاه های کم مصرف می رود.
این بدان معنا نیست که KDE از نظر عینی سریعتر است. جنبه‌های بسیار زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، از سخت‌افزاری که استفاده می‌کنید تا نحوه بسته‌بندی توزیع هر محیط دسکتاپ. اما چشم انداز از زمان 4.0 روز بزرگ و باگ KDE تغییر کرده است. گنوم ممکن است مانند یک سیستم سبک تر به نظر برسد، اما دیگر اینطور نیست.

5. بخش های بیشتری از سیستم شما در دسترس هستند

 

تغییر صفحه ورود به سیستم در گنوم کار ساده ای نیست. اگر به یک تم جایگزین تغییر می‌دهید، مگر اینکه آماده باشید کد را سرهم کنید، انتظار نداشته باشید صفحه ورود به سیستم مطابقت داشته باشد.
در KDE، می توانید صفحه ورود به سیستم را از طریق تنظیمات سیستم تغییر دهید. می توانید صفحه قفل را نیز تغییر دهید. در حالی که در آن هستید، چرا با عناصر غیر KDE مانند بوت لودر GRUB سرهم نکنید؟ عدم نیاز به باز کردن پایانه یا ویرایش فایل‌ها در یک ویرایشگر متن، انجام این کار را در KDE نسبت به GNOME آسان‌تر می‌کند.

6. KDE ادغام برنامه بهتری دارد

ادغام برنامه نقطه ضعفی برای گنوم است. اگر یک برنامه به طور کامل با دسکتاپ گنوم ادغام شود، احتمالاً در محیط‌های دیگر (به جز سیستم‌عامل ابتدایی) نامناسب به نظر می‌رسد. برنامه‌های قدیمی‌تر GNOME که زبان طراحی فعلی‌شان را قبول نکرده‌اند نیز نامناسب به نظر می‌رسند. همین امر در مورد برنامه‌های غیر GNOME که هنوز از جعبه ابزار GIMP (GTK) استفاده می‌کنند، مانند GIMP و LibreOffice صادق است.
این مشکل در KDE بسیار کمتر است. نه تنها برنامه‌های مدرن KDE ظاهر خوبی دارند، بلکه بسیاری از برنامه‌هایی که سال‌ها به‌روزرسانی دریافت نکرده‌اند نیز ظاهر خوبی دارند. برنامه‌های GTK مانند GIMP و LibreOffice که از منوبارهای سنتی استفاده می‌کنند نیز دقیقاً در دسکتاپ پلاسما قرار می‌گیرند

7. دریافت مطالب بیشتر در KDE آسان است

در گنوم، وقتی افزونه‌های بیشتری می‌خواهید، در مرورگر به سراغ افزونه‌های گنوم می‌روید. این شبیه به نحوه کار در موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم است.
KDE دارای فروشگاه KDE است، اما برای رفتن به آنجا نیازی به باز کردن مرورگر ندارید. ادغام مستقیماً در دسکتاپ شما ایجاد می شود. این به برنامه های افزودنی نیز محدود نمی شود. همچنین می توانید ویجت ها و والپیپرهای دسکتاپ را به همین روش دانلود کنید
دسکتاپ پلاسما ممکن است گاهی پیچیده به نظر برسد، اما ویژگی هایی مانند این است که آن را ساده تر از گزینه های جایگزین می کند. بر خلاف سایر دسکتاپ ها، لازم نیست مرورگر را باز کنید و در مورد مکان یافتن افزونه ها برای دسکتاپ خود تحقیق کنید. در عوض، این چیزها با یک کلیک ماوس فاصله دارند

افزایش امنیت ویندوز سرور با تغییر پورت Remote Desktop
مشاهده

8. KDE آنچنان تحت تأثیر روندها نیست

 

کامپیوترها در طول سال ها تغییر کرده اند. بسیاری از رابط های دسکتاپ به گونه ای تغییر کرده اند که با صفحه نمایش لمسی و دستگاه های تلفن همراه سازگار باشند. اگر از کارکرد رایانه‌ها راضی بودید، این زمان‌ها می‌تواند ناامیدکننده باشد.

KDE Plasma همان چیزی است که شما آن را می سازید. طرح‌بندی پیش‌فرض شبیه یک تجربه سنتی ویندوز است. برنامه ها همچنان دارای منوبار هستند. ویندوز دارای نوار عنوان است. می‌توانید رابط کاربری را طوری تغییر دهید که شبیه سیستم‌عامل اولیه، macOS یا Chromebook باشد، اما این میزان تغییر تصمیم شماست.

9. KDE Plasma بر اساس کد تاثیرگذار ساخته شده است

دسکتاپ و برنامه های KDE Plasma همگی با Qt نوشته شده اند. این یک زبان مبتنی بر پلتفرم است که به شدت در ویندوز، macOS، اندروید و iOS نیز استفاده می‌شود. این کار پورت کردن فناوری های KDE را آسان می کند.

پلاسما همچنین از برخی جهات یک ساخته پیشرفته تر از اکثر دسکتاپ های دیگر است. نه تنها می توانید به راحتی رابط کاربری را مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید، بلکه توسعه دهندگان به راحتی می توانند پلاسما را مطابق با عوامل مختلف تغییر دهند. پلاسما موبایل که گوشی‌های هوشمند را هدف قرار می‌دهد، به توسعه‌دهندگان نیازی ندارد که کدهای زیادی از ابتدا ایجاد کنند.

KDE همچنین Kirigami را ایجاد کرده است، رابط مورد استفاده در برنامه‌هایی مانند Discover که می‌تواند با صفحه‌های کوچک‌تر تنظیم شود.

 

10. KDE مظهر آزادی است

ارائه آزادی به کاربران هسته اصلی اخلاق KDE است. در این راه، مشکلاتی وجود داشته است، مانند زمانی که انتقال به KDE 4 به راحتی انجام نشد. اما در کل، KDE به افراد قدرت می‌دهد تا از دسکتاپ‌هایشان هر طور که می‌خواهند استفاده کنند و ابزارهایی برای این کار در اختیارشان قرار می‌دهد.

KDE یا GNOME کدام برای شما مناسب تر است؟

در خصوص اینکه gnome چیست میتوانید مطلب مربوط به رابط کاربری گنوم و تفاوت آن با KDE را مطالعه بفرمایید .

گرچه هر دو محیط دسکتاپ قابلیت‌های زیادی برای کاربرانشان دارند، اما معمولاً کاربران مجرب لینوکس چندین بار بین KDE و GNOME جابجا می‌شوند.

برای اشخاصی که به دستکاری دسکتاپ علاقه‌ای ندارند، GNOME گزینه بهتری است. اگر به سفارشی سازی و کنترل ظاهر سیستم عامل علاقه دارید KDE برای شما مناسب تر است.

می توانید با تنظیم پلاسما متناسب با کاربرد و سلیقه خودتان، به خوبی از آن استفاده کنید. همچنین با پلاسما می‌توانید بهتر از منابع سیستم استفاده کنید. هر گزینه‌ای را که انتخاب کنید در هر صورت به بعضی از بهترین نرم‌افزارهای لینوکس دسترسی خواهید داشت.

 

پیروز و سربلند باشید? 

گروه فنی و مهندسی تلاش✔ 

 

5/5 - (1 vote)
دکمه بازگشت به بالا