سرور مجازیهاست و دامنه
موضوعات داغ

تفاوت ip اختصاصی و ip اشتراکی

مقایسه IP اختصاصی و اشتراکی

در این مطلب قصد داریم ip اشتراکی و اختصاصی و مزایا و معایب هرکدام را بررسی کنیم.

اگر میخواهید به صورت کامل بدانید ip چیست و برگرفته از چه اصطلاحاتی است پیشنهاد میکنیم مطلب ip چیست؟ را مطالعه کنید، در این مطلب به صورت کامل پیش زمینه مطلب کنونی را توضیح داده ایم.

همانطور که گفتیم به صورت کلی IP ها به دو دسته تقسیم میشوند، اشتراکی و اختصاصی

در مورد ip اشتراکی باید بدانید زمانی که از هاست اشتراکی برای میزبانی سایت خود استفاده کنید ip سایت شما با ip سایر کاربرانی که روی آن هاست میزبانی میشوند یکی خواهد بود در واقع از آیپی سرور به صورت اشتراکی استفاده میشود، به این نوع IP اشتراکی گفته میشود.

 از مزایای این ip میتوان به هزینه به صرفه آن اشاره کرد.

در مورد ip اختصاصی همانطور که از نامش پیداست، یک IP در شبکه اینترنت است که به سرور خاصی اختصاص دارد و مالکیت آن به فرد (حقیقی و حقوقی) مشخصی داده شده است.

برای مثال اگر شما یک IP اختصاصی خریداری کرده باشید، آن آدرس به صورت کامل به سایت شما تعلق دارد و آن را با کاربر دیگری شریک نیستید. در واقع با تهیه سرور اختصاصی به طور خودکار یک IP اختصاصی برای شما ایجاد شده و به شما تعلق میگیرد.

از مزایا این نوع ip که مرتبط با اختصاصی بودن آن است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم برخورد با مشکلاتی چون بلاک شدن ip ناشی از عدم آگاهی سایر کاربران اشاره نمود.
  • دسترسی به سایت با وارد کردن آی پی اختصاصی
راه اندازی سرور جدید
مشاهده

گاهی اوقات لازم است که قبل از ست کردن نام دامنه بر روی سرور و راه اندازی وبسایت بر بستر وب، نحوه بارگذاری وب سایت را بررسی کنید. یک آدرس IP اختصاصی، توانایی دسترسی به سرور به طور مستقیم بدون نیاز به ایجاد کردن تغییر در تنظیمات dns برای نام دامنه را فراهم می کند.

به عبارت دیگر در صورتیکه از آی پی اختصاصی استفاده کنید می توانید سایت خود را بدون اینکه نیاز به ست کردن dns داشته باشید مشاهده کنید، در هاست اشتراکی امکان مشاهده سایت با وارد کردن آی پی اشتراکی وجود ندارد.

  • اسپم نشدن ایمیل های ارسالی

استفاده از آی پی اشتراکی می تواند مشکلاتی را برای سایت شما  به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات در زمان استفاده از سرویس ایمیل که می تواند مشکل ساز باشد زمانی است که یکی از این سایت های موجود بر روی سرور اشتراکی شما از سرویس ایمیل برای ارسال ایمیل های هرز و اسپم استفاده نماید در این صورت تمامی ایمیل های ارسالی از این آدرس ip به عنوان ایمیل های اسپم شناخته خواهد شد! این مورد بر روی ایمیل های ارسال شده توسط شما نیز اثرگذار است.

  • افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل
  • افزایش امنیت در برابر حملات امنیتی
  • اگر در پی ارتقای امنیت وب سایت خود هستید، خرید یک آی پی اختصاصی به عنوان بخشی از بسته SSL سرمایه گذاری خوبی است.

 در حالت کلی برای بهبود عملکرد خود صرفاً به آی پی اختصاصی متکی نباشید و از ابزار Google web master استفاده کنیدهمچنین سعی کنید سایت خود را مطابق با استانداردهای گوگل بهینه کنید.

۸ دستور خطرناک سیستم عامل لینوکس!
مشاهده

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

مقایسه ip اشتراکی و اختصاصی

 ip اشتراکی توسط یک وب سرور و چندین سایتی که برروی آن میزبانی می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت میبایست وب سرور فعالیت بیشتری را انجام دهد و هر درخواست کاربر را به سایت موردنظر کاربر ارجاع دهد که این مورد سبب افزایش بار سرور خواهد شد.

در حالی که استفاده از آدرس ip اختصاصی به این معنی است که هر فضای میزبانی سایت ، دارای ip مختص به خود است و سرور درخواست های آن سایت را پوشش میدهد.

در صورت استفاده از ip اختصاصی می توانید سایت خود را بدون این نیاز به تنظیم نیم سرور در دسترس داشته باشید چنانکه در هاست اشتراکی امکان مشاهده سایت با وارد کردن آی پی اشتراکی وجود ندارد.

به لحاظ مقایسه سرعت سایت های موجود روی ip اختصاصی و اشتراکی باید بدانید چه یک سایت یک آیپی متصل باشد و یا هزاران سایت به آن ip  متصل باشند سرور میزان درخواست های دریافتی را پردازش خواهد کرد و موردی که روی سرعت تاثیر گذار است همین است.

در خصوص تاثیر نوع ip بر سئوی سایت گزارش قطعی وجود ندارد اما برخی معتقدند که ip  اختصاصی ممکن است در این مورد تاثیر مثبت داشته باشد.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

تلاش نت

02154109000

4.9/5 - (12 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا