IP چیست؟ انواع آن
نحوه دسترسی به آیپی
IP چیست؟
IP مخفف Internet Protocol به معنای پروتکل اینترنت است.
به زبان ساده ip آدرسی برای شناسایی، دسترسی و ایجاد ارتباط بین سیستم های مختلف است، منظور از سیستم های مختلف میتواند تلفن همراه، کامپیوتر،سرور و … باشد.
مانند اثر انگشت که برای هر شخص مختص خود آن فرد است هر سیستم نیز IP مختص خود را دارد که به وسیله آن شناسایی میشود.
رنج IP چیست؟
مجموعه ای از اعداد است که با نقطه از یکدیگر جدا میشوند. این اعداد دارای محدودیت هایی هستند که در ادامه بیان خواهیم کرد.
آدرسهای IP به صورت مجموعهای از چهار عدد بیان میشوند مثلا 185.58.10.220
هر عدد در این 4 مجموعه میتواند از 0 تا 225 متغیر باشد، بنابراین، محدوده آدرس دهی کامل IP از 0.0.0.0 به 225.225.225.225 میرسد.
توسط IANA مرجع واگذاری اعداد در اینترنت تولید شده و اختصاص داده میشوند.
انواع IP
IP اختصاصی
هر دستگاهی که به شبکه اینترنتی متصل میشود دارای یک آدرس IP اختصاصی است، رایانه ها، تلفنهای هوشمند، تبلت ها، دستگاههای مجهز به بلوتوث مانند اسپیکر، چاپگر یا تلویزیون هوشمند و …
از آنجایی که با پیشرفت روز افزون فناوری تعداد زیادی سیستم وجود خواهد داشت که نیاز به ip دارند روتر آدرسهای IP اختصاصی را ایجاد میکند که شناسههای منحصر به فرد برای هر دستگاهی هستند وآنها را در شبکه از یکدیگر متمایز میکند.
IP پابلیک
آدرس IP عمومی آدرسی است که همه دستگاههای خارج از شبکه اینترنتی از آن برای تشخیص شبکه استفاده میکنند.
در حالی که هر دستگاه متصل، آدرس IP مختص به خود را دارد، در آدرس IP اصلی شبکه نیز قرار دارد.
آدرس IP عمومی توسط ISP در اختیار روتر قرار میگیرد، به طور معمول ISP ها دارای مجموعه بزرگی از آدرسهای IP هستند که آن ها را بین مشتریان خود توزیع میکنند،
آدرسهای IP عمومی به دو صورت پویا و استاتیک ارائه میشود.
پویا
آدرسهای IP پویا به طور خودکار و منظم تغییر میکنند ISP ها تعداد زیادی آدرس IP خریداری کرده و به مشتریان خود اختصاص میدهند، روند گار به این صورت است که ip هارا به صورت دوره ای به کاربران اختصاص میدهند و ip های قدیمی را در استخر قرار میدهند تا برای سایر مشتریان استفاده شود، دلیل این روش، صرفه جویی در هزینههای ISP است.
این گزینه مزایای امنیتی نیز دارد؛ زیرا تغییر آدرس IP باعث میشود که هکر ها نتوانند رابط شبکه شما را هک کنند.
IP ثابت (استاتیک)
آدرسهای استاتیک هنگامی که شبکه آدرس IP را تعیین میکند، ثابت می ماند. اکثر افراد و مشاغل نیازی به آدرس IP ثابت ندارند. اما برای مشاغلی که قصد میزبانی سرور خود را دارند، داشتن چنین آدرسی بسیار مهم است.
دلیل این است که یک آدرس IP ثابت، اطمینان میدهد که وب سایتها و آدرسهای ایمیل مرتبط با آن دارای یک آدرس IP ثابت هستند.
IP مشترک
زمانی که شما از یک ارائه دهنده و میزبان وب خدمات دریافت میکنید در صورتی که از سرویس های اشتراکی استفاده کنید ip شما و تمام کاربران همراه شما در آن سرور یکسان است.
این امر در مورد وب سایتهای فردی یا بیزنسهای کوچک صادق است، جایی که حجم ترافیک قابل مدیریت است و خود سایتها از نظر تعداد صفحات و غیره محدود هستن مناسب خواهد بود.
IP اختصاصی
برخی از برنامههای میزبانی وب این امکان را دارند که یک آدرس IP اختصاصی خریداری کنند.از مزایای این نوع ip میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
این امر میتواند دریافت گواهینامه SSL را آسان کرده و امکان میدهد سرور پروتکل انتقال فایل (FTP) اجرا شود. این امر اشتراک گذاری و انتقال فایل ها را درون یک سازمان و گزینههای اشتراک گذاری FTP را آسان میکند. یک آدرس IP اختصاصی همچنین امکان میدهد به جای نام دامنه، تنها از آدرس IP به وب سایت دسترسی داشته باشید.
آدرس IP من چند است؟
برای اطلاع از ادرس آیپی خود عبارت” What’s my IP Address” را در مرورگر خود وارد کنید، به این ترتیب گوگل آدرس آیپی شما را نمایش خواهد داد.
IP سیستم ویندوزی من چند است؟
- در پنجره ویندوز عبارت command prompt را تایپ کنید.
- در صفحه باز شده عبارت”Ipconfig”را تایپ کنید و ENTER را بزنید.
- اطلاعات نمایش داده شده حاوی ادرس ایپی سیستم شماست.
IP آیفون من چند است؟
- به Settings بروید.
- Wi -Fi را انتخاب کرده و روی “i” در یک حلقه () در کنار شبکهای که در آن هستید کلیک کنید. حال آدرس IP باید در زیر برگه DHCP قابل مشاهده باشد.
اگر میخواهید آدرس IP سایر دستگاه های موجود را در شبکه بررسی کنید، به روتر بروید. نحوه دسترسی به روتر بستگی به مارک و نرم افزار مورد استفاده آن دارد.
نحوه جلوگیری از خطرات احتمالی مربوط به IP
- رمزهای عبور منحصر به فرد ایجاد نمایید.
- مراقب ایمیل های فیشینگ و محتوای مخرب باشید.
- از آنتی ویروس خوب استفاده کنید و آن را آپدیت نگه دارید.
گاها کاربران با مشکل عدم دسترسی به سایت به دلیل بلاک شدن IP مواجه میشوند برا مطالعه علل بلاک شدن آیپی و نحوه رفع آن کلیک کنید.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
تلاش نت
02154109000
چه خوب کردین این مطلبو گزاشتین ، جای یه سری موضوعات تو وبلاگتون خالیه
ممنون از نظر مثبت شما ، در تلاشیم همواره وبلاگ رو بروزرسانی کنیم
جامع و کامل
?