دامنه چیست؟
دامنه ( Domain ) همان آدرسی هست که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان وارد یک سایت می شوید. اجازه دهید دامنه را به زبان ساده تر توضیح دهیم تصور کنید شما قصد دارید یک کسب و کار راه اندازی کنید، برای اینکه کسب و کار شما درآمد مناسبی داشته باشد باید آن را در یک منطقه مناسب و یک آدرس سر راست که مشتری شما آن را به خاطر بسپارد راه اندازی کنید.
یک آدرس که ویژگی اصلی آن این باشد که کاربر شما بدون دردسر بتواند آن را بیابد، و ترجیح دهد به جای اینکه به محل کسب و کار رقیب شما برود، پیش شما بیاید چون شما یک آدرس راحت دارید که مشتری شما آن را به خاطر سپرده و احتیاجی نیست خودش را به دردسر بیندازد و همان طور که میدانید این آدرس تنها منحصر به فرد برای کسب و کار شما می باشد.
مثلا: بازار، خیابان ۱، پلاک ۱ این آدرس فقط و فقط برای شما می باشد.
دامنه IDN چیست؟
دامنه IDN به دامنههایی گفته میشود که در املاء آنها بهجای استفاده از حروف زبان انگلیسی، از الفبای محلی زبان کاربر استفاده میشود. از استاندارد IDN جهت از بین بردن محدودیت استفاده از اینترنت تنها به زبان انگلیسی نیز میتوان یاد کرد.
بنابراین می توان به این نتیجه رسید که ثبت دامنه فارسی نوعی دامنه IDN است که برای جغرافیای فارسی زبانان تعبیه شده است.
دامنه فارسی چیست ؟
دامنه فارسی نوعی دامنه IDN است که برای جغرافیای فارسی زبانان تعبیه شده است و اصولا به دامینی گفته می شود که بجای حروف انگلیسی با کاراکترهای مجاز زبان فارسی و با پسوند های شناخته شده مانند .com یا .ir و … نوشته شده باشد.
برای مثال(com. تلاش نت) نمونه ای از یک دامین فارسی به حساب می آید.
استفاده از نام دامنه فارسی چه سودی برای مالکین سایت ها دارد؟
شاید برای شما هم این سوالات پیش آمد باشد که:
?آیا مخاطبان، نام سایت یا برند ما را با حروف و کاراکترهای زبان اصلی بهدرستی در مرورگر وارد میکنند❓
?آیا نام انتخابی ما بهراحتی و با املاء صحیح در ذهن همه افراد با هر سطح دانشی، ماندگار خواهد بود❓
✔تمایل همه ما، داشتن امکان نگارش به زبان مادری در بستر اینترنت، جهت سهولت برقراری ارتباط با دیگر فارسی زبانان است. اینکه مخاطبان ما بتوانند نام سایت را با زبان اصلی در مرورگر تایپ کنند و اطلاعات آن نمایش داده شود،
دامنه فارسی چگونه ثبت میشود؟
به هنگام خرید دامنه فارسی، کاراکترهای فارسی بهصورت Unicode استفاده میشوند، در صورتی که دیگر دامنهها جهت ثبت ازاستاندارد ASCII استفاده میکنند. آنچه پس از وارد شدن نام دامنه در برخی مرورگرها برای شما نمایش داده میشود، کاراکترهایی بهصورت نامفهوم است که در واقع، تبدیل شده نام دامنه شما هستند و به آن پونیکد Punycode گفته میشود.
قوانین ثبت دامنه فارسی
ثبت دامین فارسی دارای شرایط و قوانینی است که به چند مورد از آن اشاره میکنیم:
- استفاده از تمامی کاراکترهای الفبای فارسی، خط تیره و نیم فاصله، ارقام ۰ تا ۹ مجاز است.✔
- از ۳ الی ۳۰ کاراکتر میتوان استفاده کرد.✔
- آغاز و پایان دامنه نمیتواند با ارقام باشد.❌
- استفاده از تشدید، تنوین، ساکن و کاراکترهای انگلیسی مجاز نیست.❌
آیا الان امکان ثبت دامنه فارسی هست؟
برای ثبت دامنه فارسی باید از فرمت Punny Code استفاده نمایید. دامنه هایی که IDN هستند با xn— آغاز می شوند، بنابراین برای خرید یک دامنه فارسی باید با استفاده از لینک (https://www.punycoder.com) دامنه فارسی را به Punny Code تبدیل نمایید و سپس نام تبدیل شده که با xn—شروع میشود را در بخش نام دامنه با یکی از پسوندهای قید شده وارد نمایید.
در نظر داشته باشید که در حال حاضر ثبت دامنه .ir به صورت فارسی امکان پذیر نیست و تنها می توان دامنه فارسی قبلا ثبت شده را از طریق ایرنیک ( مرکز ثبت دامنهir )تمدید کرد.
⚡نکات قابل توجه در ثبت دامنه های فارسی⚡
- امکان ثبت دامنه فارسی با پسوند میسر نیست، برای مثال (ir.علی) برای اینکار تنها می توانید از پسوند های com. و net. استفاده نمایید.
- امکان ثبت و تمدید دامنه IR بین ساعت ۲۳:۰۰ تا ۱ بامداد وجود ندارد، زیرا سامانه ثبت دامنه ایرنیک (nic.ir) به دلیل بروزرسانی در این بازه زمانی در دسترس نمیباشد. لذا درخواستهای ثبت شده در این بازه زمانی در روز کاری بعد پیگیری خواهند شد.
- کاراکترهای مجازی که میتواند در نام دامنه استفاده شود عبارتند از حروف a تا z، ارقام 0 تا 9 و خط تيره ( – ).
- نام دامنه نمیتواند با خط تيره ( – ) شروع شود يا خاتمه يابد.
- نام دامنه باید حداقل از ۳ کاراکتر تشکیل شدهباشد.
ارائه دهنده خدمات متنوع، مبتنی بر بستر اینترنت
- هاست
- دامنه
- سرور
- میل سرور
- پنل پیامکی
- طراحی وسئو سایت
- پشتیبانی 24 ساعته
02154109000