دامنه

معرفی Whois Privacy|کاربرد آن

بررسی کاربرد whois privacy

معرفی و کاربرد عدم نمایش هوئیز

همانطور که از عنوان این مطلب پیداست، قصد داریم whois privacy را معرفی و بررسی کنیم.
اگر هنوز اصطلاح whois برای شما نا آشناست یا از کاربرد دقیق آن اطلاعی ندارید میتوانید در مطلب whois چیست؟پاسخ سوالات خود را دریافت کنید و سپس به همین مطلب برگردید.


whois privacy چیست؟

یکی از سرویس های قابل ارائه بر روی دامنه ها، سرویس Whois Privacy است که با فعال کردن آن، تمام اطلاعات هویتی مالک دامنه از بخش whois مخفی شده و نمایش داده نخواهد شد.

طبق قوانین موسسه ICANN، مالکین دامنه میبایست در هنگام ثبت یک دامنه اطلاعات خود را به صورت کامل و صحیح وارد کنند، همانطور که میدانید این اطلاعات با دریافت هوئیز دامنه برای عموم قابل نمایش خواهد بود.

در بخش هوئیز دامنه اطلاعاتی از قبیل آدرس ایمیل، شماره تماس، آدرس پستی و…نمایش داده میشود.
در این شرایط ممکن است این امر مورد پسند شما نباشد و یا قصد داشته باشید احتمالات دریافت ایمیل های اسپم را کم کنید و یا حریم شخصیتان را حفظ کنید، در این شرایط است که سرویس Whois Privacy به کمک شما خواهد آمد.

با فعال کردن سرویس Whois Privacy اطلاعات خصوصی شما در سایت های Whois مخفی شده و از نمایش اطلاعاتی که در بالا به آنها اشاره شد جلوگیری خواهد شد و تنها تاریخ ثبت دامنه، تاریخ به روز رسانی اطلاعات و تاریخ انقضای دامنه، شرکت رجیسترار ثبت شده، کشور و نیم سرورهای تنظیم شده بر روی دامنه شما نمایش داده خواهد شد.

مخفی کردن اطلاعات whois
مشاهده

     اطلاعات Whois نمایش داده شده با توجه به نوع پسوند دامنه متفاوت است.

?چرا از قابلیت Whois Privacy استفاده کنیم؟

کمتر کسی تمایل به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی خود در سطح شبکه اینترنت دارد. اطلاعاتی که در هنگام خرید دامنه ثبت می کنید، در پایگاه داده شرکت رجیسترار دامنه ثبت خواهد شد و در سایت های Whois مانند Whois.com قابل نمایش خواهد بود.

در نهایت هرشخص که قصد داشته باشد به اطلاعات مالک یک دامنه خاص دسترسی داشته باشد، به سادگی می تواند به سایت Whois مراجعه کرده و آدرس دامنه مورد نظر را وارد کند و تمامی اطلاعات شما را مشاهده کند. پس بهتر است با فعال کردن قابلیت Whois Privacy دامنه خود، امنیت اطلاعات شخصی خود را تامین کرده و از نمایش اطلاعات شخصی خود به صورت عموم جلوگیری کنید. چرا که مشکلات زیادی برای شما به وجود خواهد آورد.

     شما می توانید با پرداخت هزینه بسیار جزیی به صورت سالیانه این قابلیت را بر روی دامنه خود فعال کنید.

زمانی که whois privacy بر روی دامنه شما فعال شده باشد به جای اطلاعات مالک دامنه، اطلاعات شرکت رجیسترار نمایش داده خواهد شد و از اطلاعات مالک دامنه محافظت شده و به صورت عمومی به کاربران نمایش داده نخواهد شد.

میتونم به جای whois privacy اطلاعات جعلی وارد کنم❓

با توجه به قانون مشترک تمامی شرکت های رجیسترار مبنی بر لزوم واقعی بودن اطلاعات وارد شده توسط مالک دامنه، اطلاعات وارد شده به صورت تصادفی از طرف شرکت رجیسترار بررسی می شود.

در صورتی که تشخیص داده شود اطلاعات وارد شده جعلی است دامنه غیرفعال شده و در حالت Serverhold قرار میگیرد و تا زمانی که مالک دامنه اطلاعات صحیح را وارد نکند، امکان استفاده از دامنه میسر نخواهد بود.

تاثیر کوتاه بودن نام دامنه در جذب کاربران
مشاهده

حتی در بسیاری از موارد به دلیل عدم ثبت اطلاعات صحیح، دامنه توسط شرکت رجیسترار از مالکیت ثبت کننده خارج خواهد شد!


آیا راه جایگزین وجود دارد

یکی دیگر از روش هایی که مالکین دامنه می توانند برای عدم ثبت اطلاعات شخصی خود استفاده کنند، خرید صندوق های پستی فیزیکی مربوط به کشورهای دیگر است. حداقل هزینه ای که میبایست برای این صندوق های پستی پرداخت شود سالیانه ۶۰ دلار می باشد. در مقایسه با هزینه جزئی whois privacy این روش مقرون به صرفه نیست و به مالکین دامنه پیشنهاد نمی شود.

?مزایای Whois Privacy

✅حفظ اطلاعات شخصی

✅جلوگیری از ارسال پیام های تبلیغاتی

✅کاهش دریافت ایمیل اسپم

✅جلوگیری از سرقت دامنه

?معایب سرویس Whois Privacy

فعال سازی سرویس فوق هیچگونه زیان برای شما به بار نخواهد آورد! تنها نکته ای که ممکن است با آن مواجه شوید کندی در روند دریافت مجوز از سایت ساماندهی و اینماد برای سایت است چرا که برای دریافت مجوز از دو سامانه ذکر شده، نیاز به نمایش اطلاعات هویتی شما در سایت Whois می باشد.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
تلاش نت
02154109000

5/5 - (4 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا