Site icon تلاش نت

Subdomains(ساب دامین)چیست؟مراحل ایجاد و حذف

ساب دامین چیست؟

ویرایش شده در تاریخ 1400/06/31

__________________________________________________________________________________________________________

هنگام بازدید از یک وب‌سایت، ممکن است متوجه شوید که URL مربوطه در نوار جستجو براساس جستجوی شما در سایت یا صفحه وب مورد نظر کمی تغییر می‌کند.

به عنوان مثال، برای مشاهده و دسترسی دامنه ها در سایت تلاش نت می‌توانید به آدرس زیر مراجعه کنید.

https://talashnet.com/domain/#subslide

 یا می‌توانید برای دسترسی به بخشی از وب سایت ما که محتوای وبلاگ را ارائه می‌دهد، به آدرس زیر مراجعه کنید.

https://talashnet.com/blog/

اگر دقت کنید متوجه خواهید شد آدرس URL در هر صفحه کمی تغییر پیدا میکند اما شما هنوز در همان سایت قبلی یعنی تلاش نت قرار دارید.

 

sub domain (ساب دامین) چیست؟

 

زیر دامنه‌ها یا subdomain به عنوان پسوند نام دامنه شما و برای کمک به سازماندهی و پیمایش بخش‌های مختلف وب‌سایت شما عمل می‌کنند.

برخلاف پارک دامنه یا Aliases Domain و نیز Addon Domain ، زیر دامنه به یک دامنه تعلق دارد ولی دارای محتوای جداگانه است.

اما در پارک دامنه یا اددان دامنه شما دامنه‌ای با نام یا پسوند کامل مجزا ثبت می‌کنید.

 

 

 

 

نحوه ایجاد ساب دامین در سی پنل

 

 

 

با این کار به طور خودکار یک پوشه برای زیر دامنه در فولدر public_html شما ایجاد می‌کند، جهت تغییر مسیر این فولدر می‌توانید مسیر مورد نظر را در قسمت Document root وارد نمایید.

 

 

 

تفاوت ساب دامنه و ساب فولدر چیست؟

 

پس از خرید دامنه، نوبت به محتوای سایت می‌رسد که معمولاً یک وب‌سایت از بخش‌ها و صفحات وب متنوع و نیزدسته ‌بندی‌های مختلف تشکیل می‌شود.

در دوران قدیمی‌تر کدگذاری HTML، یک طراح وب پوشه‌هایی ایجاد می‌کرد و صفحات وب را در آن پوشه‌ها قرار می‌داد.

به همین دلیل به آنها زیر پوشه  یا زیرشاخه‌ها ( subdirectories ) گفته می‌شد.

در‌ هاست وردپرس و سایر وب‌سایت‌های مبتنی بر PHP روی هاست لینوکس یا سرورهای لینوکسی، این زیر شاخه‌ها معمولا مجازی هستند.

یعنی آنها واقعا در سرور وجود ندارند که بتوانید با یک برنامه FTP به آنها بروید و پوشه‌های واقعی را ببینید، اما گرچه این زیر شاخه‌ها مجازی هستند، اما هنوز بخشی از ساختار پرونده‌های وب‌سایت هستند.

تفاوت زیر دامنه و زیر شاخه

از طرفی زیر دامنه با زیرشاخه بسیار متفاوت است.

بدین معنا که یک زیر دامنه به طور کلی به عنوان یک سایت مستقل در نظر گرفته می‌شود که از دامنه اصلی منشعب شده است. ( زیر دامنه همان چیزی است که قبل از SLD قرار دارد. رایج‌ترین زیر دامنه www است که مخفف World Wide Web است.

این زیر دامنه شامل صفحه اصلی یک وب‌سایت و در بردارنده مهمترین صفحات سایت است. زیر دامنه www به قدری گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد که بیشتر ثبت کنندگان دامنه آن را با خرید دامنه و یا ثبت دامنه ir درج می‌کنند.

از زیر دامنه معمولاً برای تفکیک وب‌سایت به بخش‌هایی مجزا استفاده می‌شود.

به عنوان مثال برای راه‌اندازی یک بخش به عنوان سایت شغلی (careers.yoursite.com)، یک انجمن (forum.yoursite.com) یا بخشی برای پشتیبانی مشتری (support.yoursite.com) می‌توانید از زیر دامنه‌های مرتبط استفاده کنید.

همچنین می‌توانید از زیر دامنه‌ها برای ایجاد وبلاگ با موضوعات مختلف استفاده کنید.

به عنوان مثال، sbnation.com یک وبلاگ اخبار ورزشی است. با این حال، از وبلاگ‌هایی مانند weaintgotnohistory.sbnation.com و theshortfuse.sbnation.com برای تیم‌های خاص در زیر دامنه‌های مختلف استفاده می‌کند.

 

کاربرد ساب دامین

 

 

 

 

 

 

 

کی بهتره که از ساب دامین استفاده کنیم؟

 

  1. جهت راه اندازی فروشگاه تجارت الکترونیکی برای تکمیل وب‌سایت اصلی.
  2. راه‌اندازی یک وبلاگ برای یک شرکت یا وب‌سایت تجاری موجود.
  3. برای بخش وبلاگ/خدمات /و…

 

مثال هایی معروف از استفاده ساب دامین

 

 

برای سرویس‌های ایمیل می‌توانید ساب دامنه‌ی متفاوتی با عنوان mail.yourdoamin.com در نظر بگیرید که ساب‌دامین‌های یاهو و جی‌میل با یوآرال‌های mail.yahoo.com و  mail.google.com از مهم‌ترین آن‌ها هستند.

از معروف ترین انواع ساب‌دامنه‌ها می‌توان به blog اشاره کرد. در صورتی که سایت شرکتی و یا فروشگاه آنلاین دارید با راه‌اندازی قسمت بلاگ سایت خود تحت عنوان با عنوان blog.yourdomain.com می‌توانید سایت فروشگاهی و بلاگ خود را تفکیک نموده و نتایج بهتری را به دست آورید.

 

موتور جستجوی گوگل برای ارائه خدمات مختلف خود از ساب‌دامنه‌های متفاوتی استفاده می‌کند. به عنوان مثال برای جستجو در گوگل پلی به زیردامنه https://play.google.com/ مراجعه می‌کنید و یا برای بهره‌مند شدن از مزایای سئو ساب‌دامنه https://developers.google.com/ را ارائه داده است

 

به عنوان مثال، وب‌سایت یک دانشگاه (به عنوان مثال University.edu) ممکن است برای هر یک از دانشکده‌های خود یک زیر دامنه داشته باشد (به عنوان مثال law.university.edu, faculty-of-history.university.edu و غیره)

 

همچنین یک وب‌سایت شرکتی ممکن است تعدادی از زیر دامنه‌های اختصاص یافته به هر بخش خود داشته باشد. sales.companyname.com، marketing.companyname.com، و support.companyname.com

 

یکی دیگر از کاربردهای محبوب زیر دامنه‌ها، شناسایی رایانه‌های فردی با آدرس IP خاص خود است. به عنوان مثال، یک شرکت می‌تواند دو سرور جداگانه به نام sales.companyname.com و marketing.companyname.com داشته باشد که هر یک حاوی اطلاعات مربوط به بخش خاص شرکت مورد نظر خود است.

 

جمع بندی

 

اگر مطمئن نیستید که آیا باید صفحه خاصی را در زیر دامنه www خود یا زیر دامنه دیگری منتشر کنید، باید به اهداف اصلی وب سایت خود فکر کنید. به عنوان مثال، اگر فروشگاه اینترنتی را اداره می‌کنید و گاه گاه پست وبلاگ را می‌نویسید،

می‌توانید از www.mywebsite.com برای فروشگاه خود و از blog.mywebsite.com برای بخش وبلاگ خود استفاده کنید. برعکس، اگر شما عمدتا وبلاگ منتشر می‌کنید و برخی از کالاها را در سایت می‌فروشید، از www.mywebsite.com برای وبلاگ خود و از store.mywebsite.com برای سمت تجارت الکترونیکی یا فروشگاه استفاده کنید.

 

با ایجاد زیر دامنه‌ها در وب‌سایت خود، می‌توانید بخش‌های جداگانه ای از محتوا و خدمات را بدون نیاز به تهیه نام دامنه جدید برای هر بخش، برای وب‌سایت خود ایجاد کنید.

 

نحوه حذف ساب دامین

  1. ابتدا وارد کنترل پنل هاست خود شوید
  2. از بخش domain وارد قسمت subdomain شوید.
  3. جلوی ساب دامینی که میخواهید آنرا حذف کنید گزینه ریمو وجود دارد روی آن کلیک کنید.
  4. در صفحه جدید باز شده روی گزینه delete sub domain کلیک کنید.
  5. در صورتی که مراحل فوق به درستی انجام شده باشد پیغام موفقیت آمیز بودن حذف ساب دامین را مشاهده میکنید.

_____________________________________________________________________________________________________

متن قبلی نوشته شده در تاریخ 1395/02/18

توجه! این آموزش مربوط به هاستینگ لینوکس با کنترل پنل سی پنل است. برای آموزشهای مربوط به سرویسهای هاستینگ دیگر؛ به بخش مربوط به آن مراجعه کنید.

زير دامنه یا Subdomain امكان دسترسي به ساير پوشه هاي سايت شما را بوسيله نامهاي دامنه (بدون ثبت كردن دامنه جديد ) مي دهد .

فرض کنید بخواهيد بوسيله نام دامنه، كاربر يا بازديدكننده سايت شما به پوشه Support سايتتان وارد شود يك Sub domain با نام Support.Domain.com ايجاد كنيد.

برای این منظور به سی پنل وارد شده و به بخش Subdomans وارد شوید. شکل زیر:

Subdomains مدیریت ایجاد و حذف

 

نام زیر دامنه مورد نظر را در قسمت Subdomain وارد کرده و با کلیک در قسمت Document Root پوشه مربوطه بصورت خودکار اضافه می گردد.

Subdomains مدیریت ایجاد و حذف

 

بر روی کلید Create کلیک کنید، پیغام مانند زیر مشاهده می کنید:

Subdomains مدیریت ایجاد و حذف

 

در نهایت دستور زبر را مشاهده می کنید.

support.talashnet.com has been created!

****************************************************************************

  Subdomain روش حذف زیر دامنه 

 

بر روی کلید Go Back کلیک کنید تا به صفحه قبل برگردید. برای حذف زیردامنه مانند شکل زیر بر روی عبارت Remove مقابل نام زیر دامنه خود کلیک کنید:

Subdomains مدیریت ایجاد و حذف

 

برای تکمیل فرایند، بر روی گزینه Delet Subdomain مانند شکل زیر کلیک کنید:

Subdomains مدیریت ایجاد و حذف

 

توجه: هنگامي كه يك Sub domain بوجود مي آوريد تا زماني كه آنرا Redirect نكرده ايد يك پوشه با همان نام روي وب سايت شما قرار خواهد گرفت كه Sub domain با آن در ارتباط است و در واقع به آن وصل شده است.

چنانچه از قبل در شاخه Public_html خود يك پوشه همنام Sub domain كه مي خواهيد بسازيد داشته باشيد پوشه مربوط به Sub domain رونوشت خواهد شدو پوشه قبلي و اطلاعات مربوط به آن پاك خواهد شد.

 

4.7/5 - (8 votes)