مقدمهیکی از اولین مراحلی که برای طراحی سایت باید از آن مطلع باشید، کنترل پنل هستند. کنترل پنل سیستمی است که به کمک آن میتوان یک یا چندین هاست مختلف را مدیریت کرد. مسلما برای افرادی که در ابتدای مسیر یادگیری و راهاندازی یک سایت هستند، اطلاع از انواع کنترل پنلهای موجود و مزایا و قابلیتهای هریک بسیار مهم است. در همین راستا در این مقاله به معرفی سیستم پلسک (Plesk)، یکی از محبوبترین و سادهترین کنترل پنلهای روز دنیا میپردازد.
|
پلسک (Plesk) چیست؟
با خرید هاست، منابع سرور در اختیار سایت قرار میگیرد. انواع کنترل پنلها به مدیران سایت کمک میکنند که از منابع سرور به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. کنترل پنل پلسک یا Parallels Plesk Panel یکی از کاربردیترین ابزارها برای مدیریت هاست می باشد. پلسک در مقایسه با سایر ابزارهای مبتنی بر وب برای مدیریت هاست، امکانات فوقالعادهای در اختیار کاربر قرار میدهد. پنل مدیریت هاست پلسک، یک پلتفرم بینقص با سطوح متعددی از قابلیتها است.
پلسک در سال 2001 با زبان PHP نوشته شد. این نرمافزار مدیریت هاست در مقایسه با رقبایش یعنی سیپنل و دایرکت ادمین هیچ محدودیت خاصی ندارد. رابط کاربری جذاب و روان پلسک با گزینههای مختلف، امکان مدیریت کامل سرور را فراهم میکند. چه در هاستینگ اشتراکی و چه در سرور مجازی یا حتی اختصاصی، پلسک یک انتخاب مناسب است. این کنترل پنل توسط سیستمهای عامل ویندوز و توزیعهای مختلف لینوکس پشتیبانی میشود.
|
کنترل پنل Plesk چه کاربردی دارد؟
برای مدیریت مناسب، آنچه در اولویت قرار میگیرد، پایداری آن است؛ فاکتوری که در کنترل پنل Plesk به خوبی رعایت شده است. مدیریت سرور با استفاده از این سیستم قادر است کلیه حسابهای نمایندگی فروش، ایمیلها و ورودی های DNS را توسط رابط تحت وب تنظیم نماید. محیط کاربری سادهی کنترل پنل Plesk امکان نصب وردپرس، جوملا و یا دیگر سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) را به راحتی فراهم نموده است.
کنترل پنل پلسک به طور مداوم در حال بروزرسانی سیستمهای خود است. از این رو در مقایسه با سایر کنترل پنلهای رقیب، به تناسب نسخههای مختلف ویندوز و لینوکس عرضه میشود.
- نصب سریع
- سرعت بالا
- قابلیت تنظیم برای زبانهای مختلف
از جمله قابلیتهایی است که این سیستم را برای بسیاری از کاربران محبوب ساخته است.
ویژگیهای مهم پلسک Plesk
این نوع کنترل پنل نیز مانند سایر کنترل پنل ها دارای ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فردی میباشد. برخی از مهمترین و کاربردیترین این ویژگیها شامل موارد زیر است:
- مدیریت چندین اکانت به صورت هم زمان
- دارای سیستم گزارش دهی خطاهای سرور
- امکان مانیتورینگ با موبایل، جهت بررسی وضعیت سرورهای خود به صورت فوری
- قابلیت ساخت سایت به صورت آسان و کاربردی
- امکان بهترین استفاده از منابع سرور
- برخورداری از یک رابطه گرافیکی ایده آل برای کاربران
- قابلیت نصب پلاگینهای ویژه وردپرس
- دارای سرعت زیاد برای دستیابی به امکانات هربخش
- امکان طراحی حرفهای
- دارای سیستمی قدرتمند جهت رفع خطایهای هوشمند
- برخوردار از سیستم مدیریتی راحت و آسان به جهت انجام عملیاتهای مختلف مانند انتقال دادهها بر روی سروری دیگر
- ارائه امنیت بالاتر برای وبسایت شما و سرور
- دارای قابلیت ارتقا
- یک ابزار نهایی برای سایتهای وردپرسی
- سازگار با تمام سیستم عاملها و گزینههای Hyperscale
- ارائه انعطاف پذیری و کنترل کامل از سرور
- Plesk Alternatives & Comparisons
سرور مجازی پلسک برای کدام سیستم عامل ها مناسب است؟
پلسک از سطح سازگاری بسیار بالایی با انواع سیستم عامل مختلف نیز برخوردار است. برای مثال سی پنل فقط با سرورهای لینوکسی سازگاری دارد؛ اما Plesk هم برای سرورهای ویندوزی و هم لینوکسی مناسب است.
درواقع، پلسک از چندین محیط لینوکس/یونیکس و ویندوز و نیز MySQL ،PostgreSQL ،MSSQL Server و MYSQL Desktop Engine، سرور پلتفرم جاوا Apache Tomcat و سرور ColdFusion پشتیبانی میکند.
بنابراین، امکان نصب و راهاندازی کنترل پنل پلسک در سرور مجازی لینوکس و توزیعهای مختلف آن مشابه کنترل پنلهای دیگر مثل سی پنل و دایرکت ادمین فراهم است. همچنین، شما میتوانید این رابط کاربری گرافیکی را در سرور مجازی ویندوز نیز نصب و استفاده کنید و با هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز سازگاری کامل دارد.
برخی از نسخههای سیستم عاملهای لینوکس که کنترل پنل پلسک از آنها پشتیبانی میکند، عبارتند از:
- Debian
- CentOS
- Ubuntu
- CloudLinux
- Red Hat Enterprise Linux
- Virtuozzo Linux 7
همچنین، نسخههای سیستم عامل ویندوزی که پلسک VPS از آن پشتیبانی میکند، عبارتند از:
- ویندوز سرورهای نسخه 2008، 2012، 2012 R2 و 2016
امنیت در کنترل پنل Plesk
امنیت، فاکتور بسیار مهمی است که تمامی کنترل پنلهای طراحی شده بر روی آن متمرکز شدهاند. باتوجه به مهارت بالای هکرها و حملات سایبری، کاربران نیازمند فضایی امن و با حفاظت بالا هستند. پلسک به عنوان یک کنترل پنل میزبان هاست، از امنیت بالایی برخوردار است.
این سیستم برای تامین امنیت دادههای کاربران خود از گزینههای مختلفی بهره میبرد. چند فایروال و ابزارهایی نظیر Revisium Antivirus و Fail2ban و آنتی اسپم برای ایمیل، پلسک را از دسترسی هکرها محافظت میکنند.
معایب استفاده از کنترل پنل Plesk
کنترل پنل Plesk با وجود تمامی قابلیتهایی که دارد، از جهاتی نیاز به ارتقاء داشته که برخی کاربران آن را به عنوان کاستیهای این سیستم یاد میکنند.
۱) نگرانیهای امنیتی
اگرچه امروزه کنترل پنل Plesk تدابیر شدیدی برای رفع آسیب پذیری امنیتی اندیشیده است، اما سابقه نگرانیهای امنیتی از این لحاظ همچنان وجود دارد.
۲) پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات
کنترل پنل Plesk از جهات مختلف، بسیار بهتر از رقبای خود عمل میکند؛ اما از نظر بازیابی اطلاعات نیاز به بهبود دارد. تهیه نسخه پشتیبان و بازیابی نیاز به فضای خالی زیادی دارد. به ویژه در مواردی که فایلهای حجیمی باید به سرور دیگری منتقل شوند.
۳) کمی پیچیده
اگرچه محیط کاربری سادهای دارد، اما برخلاف cPanel نصب اسکریپتها چندان ساده نیست. بنابراین مبتدیان نیاز دارند بیشتر به فضای آن عادت کنند و آموزش ببینند.
جمع بندیسرور مجازی پلسک یکی از کنترل پنلهای محبوب را برای مدیریت وبسایتها و سرورها ارائه میدهد. رابط ساده و بصری این سرور انجام وظایف مدیریت وبسایت و سرور از جمله نظارت بر عملکرد هاست را برای مدیران و وبمسترها آسان میکند. همچنین ما در این مقاله متوجه شدیم که قابلیت های آن چیست و این کنترل پنل برای کدام سیستم عامل ها مناسب است و چه مزایا و معایبی دارد. تیم فنی تلاش نت امیدوار است که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
|