Site icon تلاش نت

مقایسه 10 کنترل پنل محبوب هاست لینوکس محور

مقایسه 10 کنترل پنل محبوب هاست لینوکس محور

 

مقدمه

به عنوان مدیر سرور و یا مدیر سایت‌ های متعدد، یکی از نرم افزارهایی که بسیار کارتان به آن خواهد خورد، نرم افزار کنترل پنل است. کنترل پنل‌ها امکان مدیریت سایت‌ها و سرویس‌های مختلف از قبیل سرویس ایمیل، FTP و DNS را برای کاربر نهایی و یا مدیران سایت‌های اینترنتی بسیار ساده می‌ کنند. از طرف دیگر برای کسانی هم که فضای میزبانی به فروش می‌رسانند، کنترل پنل‌ها صرفه جویی عظیمی در هزینه‌های آنها خواهند داشت.

 

دسته بندی کنترل پنل ها

شرکت‌ها و گروه‌های مختلفی دست به تولید و توسعه کنترل پنل زده‌اند، که اگر بخواهیم آنها را دسته بندی کنیم، می‌ توان به دو گروه کنترل پنل‌های رایگان و کنترل پنل‌های پولی اشاره کرد. تقریباً تمامی شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی از کنترل پنل‌های پولی استفاده می‌ کنند و دلیل آن هم کمتر بودن ایرادهای آنها و امکان دریافت پشتیبانی از تولید کننده آنها است.

اما کنترل پنل‌های رایگانی هم هستند که تقریباً همان کار کنترل پنل‌های پولی را انجام می‌ دهند و فقط کافی است دانشمان را راجع به آنها بالا ببریم.

پس در ادامه جهت معرفی کنترل پنل‌های سرور لینوکسی همراه تلاش‌ نت باشید و مشخصات اصلی آنها را مشاهده کنید. البته سعی شده بیشتر روی ویژگی‌های متمایز هر کدام تمرکز شود. در صورتی که همگیِ آنها امکانات متعارفی مثل ویرایشگر متن و کنترل سایت را دارند.

 

۱. کنترل پنل cPanel

در ابتدا از کنترل پنل محبوب کاربران یعنی cPanel می گوییم. این کنترل پنل به علت محبوبیت و کارکرد بالا، به عنوان کنترل پنل میزبانی وب در سیستم های مبتنی بر لینوکس بیشتر مورد استفاده کاربران قرار می گیرد.

این کنترل پنل دارای گزینه هایی همچون:

 

«با ویژگی هایی که cPanel ارائه می دهد، به راحتی می توانید کسب و کار خود را گسترش داده و کار خود را به عنوان یک توسعه دهنده وب آسان تر کنید. اما استفاده از این کنترل پنل برای مبتدیان توصیه نمی شود چرا که به دانش فنی جدی نیز نیاز دارد.»

 

مزایا

معایب

کنترل پنل cPanel

 

۲. کنترل پنل Plesk

Plesk نیز مانند cPanel، یکی از بهترین کنترل پنل های لینوکس محسوب می‌شود. شما می‌توانید از این کنترل پنل با سرور های VPS، سرور های اشتراکی و اختصاصی استفاده کنید. علاوه بر آن این کنترل پنل امکان کنترل هزاران میزبان مجازی را بر روی یک سرور امکان پذیر خواهد کرد. Plesk می تواند با فراهم کردن محیطی برای خودکار کردن بسیاری از وظایف کاربران، در وقت و هزینه آنها صرفه جویی کند. همین، باعث افزایش رضایت کاربران و عملکرد این کنترل پنل شده است.

مزایا

معایب

کنترل پنل Plesk

 


 

۳. کنترل پنل DirectAdmin

DirectAdmin مانند کنترل پنل cPanel، خدمات و ویژگی های استثنایی را ارائه می کند تا میزبانی وب را به تجربه ای آسان و روان برای کاربران تبدیل کند. بارزترین ویژگی DirectAdmin کاربر پسند بودن آن است. این ویژگی باعث می شود که در میان توسعه دهندگان وب مبتدی درخواست بیشتری داشته باشند. DirectAdmin همچنین یک کنترل پنل عالی از نظر عملکرد است که منجر به محبوبیت بالای آن بین کاربران مبتدی و حرفه ای می شود.

مزایا

معایب

کنترل پنل DirectAdmin

 


 

۴. کنترل پنل Virtualmin

Virtualmin یک کنترل پنل میزبانی وب قدرتمند و انعطاف پذیر برای سیستم های لینوکس و BSD است. Virtualmin رابط کاربری بسیار آسان برای استفاده در دسکتاپ، موبایل و تبلت ها دارد. Virtualmin متن باز و با پشتیبانی قدرتمند است.

هنگامی که Virtualmin را نصب می‌کنید، ویژگی‌های کامل بسته میزبانی وب مانند  ایمیل، دامنه، DNS، تجزیه و تحلیل، گزارش‌گیری و غیره را دریافت می‌کنید. همچنین چند ویژگی انحصاری مانند احراز هویت ۲ مرحله‌ای، احراز هویت LDAP، مدیریت خط فرمان را ارائه می‌دهد.

Virtualmin هم که به همراه دیگر نرم افزارهای گروه min توسعه داده می‌شود، برای ارائه هاستینگ روی سرور لینوکس به کار می‌رود. البته ابتدا شما باید Webmin را به عنوان هسته اصلی روی سرور نصب کنید و سپس از Virtualmin بهره ببرید.

این دو مجموعه شامل تمامی ابزارهای امنیتی و پیکربندی برای سرور شماست و امکان واگذاری حساب نماینده مثل دیگر کنترل پنل‌های معرفی شده در این صفحه را دارد.

مزایا

معایب

کنترل پنل Virtualmin

 

۵. کنترل پنل Webmin

Webmin یک کنترل پنل میزبانی وب با سابقه طولانی که از لحاظ فنی بسیار کاربردی می باشد. سادگی طراحی آن باعث تبدیل Webmin به یک کنترل پنل با عملکرد آسان شده است. این کنترل پنل، ویژگی های زیادی دارد و به همین دلیل هیچ کمبودی در ویژگی های دستی آن دیده نمی شود.

مزایا

معایب

کنترل پنل Webmin

 

۶. کنترل پنل Vesta

Vesta یکی دیگر از کنترل پنل‌های متن باز می‌باشد که تقریباً تمامی امکانات یک کنترل پنل متعارف را در خود دارد. مثلا از وب‌سرورهای آپاچی (APACHE) و انجینیکس (NGINX) پشتیبانی می‌کند و انواع مختلف پایگاه‌های داده را هم می‌توان روی آن داشت. دارای فایروال اختصاصی درون خودش است و تا حد امکان حملات را دفع می‌کند. خلاصه اینکه امکانات تمامی کنترل پنل‌ها را در خود دارد.

نصب، پیکربندی و استفاده از پنل مدیریت Vesta آسان است. Vesta یک راه حل کامل را به شما ارائه می دهد و همچنین به شما امکان می دهد DNS خود را مدیریت کنید و یک سیستم ایمیل بی عیب و نقص را روی سرور خود پیکربندی کنید. نکته جالب در مورد وستا این است که رایگان است! لازم به ذکر است که آنها یک سرویس امنیتی، SFTP Chroot را با قیمت ماهانه و مادام العمر ارائه می دهند.

مزایا

معایب

کنترل پنل Vesta

 

۷. کنترل پنل Ajenti

Ajenti یکی دیگر از کنترل پنل متن باز محبوب است که پنل مدیریت سرور مبتنی بر مرورگر را ارائه می دهد. به راحتی می توانید بسته ها را نصب کنید و دستورات را اجرا کنید و اطلاعات لازم سرور مانند RAM درحال استفاده، فضای آزاد دیسک و غیره را مشاهده کنید.

Ajenti چهار محصول اصلی دارد:

Ajenti 1.x پنل مدیریت سرور برای مدیر سرور است. Ajenti V هم یک افزونه است که روی Ajenti 1.x نصب می‌شود و قابلیت‌های هاستینگ را روی سرور فعال می‌کند. کل پروژه Ajenti روی کیت‌هاب است و می‌توان از متن باز و رایگان بودن آن مطمئن شد.

اگر به دنبال مدیریت چندین وب‌سایت هستید، می‌توانید از افزونه‌ای به نام Ajenti V استفاده کنید. این افزونه به شما امکان می‌دهد سایت‌های مبتنی بر PHP، Python، Ruby و Node.js را مدیریت کنید. Ajenti یک فریم‌ورک (Frame Work) بسیار ماژولار و قابل توسعه است که به طور قابل توجهی برای موارد استفاده مختلف پرفایده است.

 

برخی از ویژگی های آن عبارتند از:

کنترل پنل Ajenti

 

۸. کنترل پنل AApanel

یک کنترل پنل چینی و جایگزین خوبی برای کنترل پنل سرور لینوکس مانند Vesta و cPanel به شمار می رود. از دیگر ویژگی های آن می توان به رایگان بودن آن اشاره کرد. AApanel یک کنترل پنل کاملی است که می تواند مواردی مانند داشتن یک ویرایشگر قوی، آپلود کننده و فایل منیجر را برای کاربران ارائه دهد. همچنین، می تواند فعالیت های بکاپ گیری و قوانین از پیش تنظیم شده Nginx را پشتیبانی کند.

مزایا

معایب

کنترل پنل AApanel

 

۹. کنترل پنل Virtualizor

Virtualizor یک کنترل پنل VPS تحت وب است که توسط Softaculous Ltd طراحی شده است. از مجازی سازی OpenVZ، Xen HVM، Xen PV و Linux KVM پشتیبانی می کند. مشتریان می توانند مدیریت VPS خود را کاملاً خودکار در سیستم WHMCS انجام دهند. ادمین‌ها می‌توانند با ضربه زدن روی دکمه VPS که به کاربران اجازه می‌دهد VPS خود را با یک رابط کاربری گرافیکی تحت وب، Start، Stop، Reboot و مدیریت کنند؛ یک سرور ابری ایجاد کنند. همچنین کاربران و مدیران می توانند از انواع نمودارها برای مدیریت بهتر منابع خود بهره مند شوند.

مزایا

معایب

کنترل پنل Virtualizor

 

۱۰. کنترل پنل CentOS Web Panel

این کنترل پنل که به آن CWP هم گفته می‌شود، از معروف‌ترین‌ها است. از تمامی قابلیت های وب سرور مثل Varnish Cache Server و suPHP & suExec و Mod Security & OWASP rules و Nginx Reverse Proxy پشتیبانی می‌کند. از پویایی خوبی هم در توسعه و نگهداری توسط توسعه دهندگانش برخوردار است. هر چند که امکان واگذاری هاست روی آن وجود دارد. اما برای مدیریت سایت‌های شخصی و گروهی بسیار مناسب است.

مزایا

معایب

کنترل پنل CentOS Web Panel

 


 

چکیده

با وجود کنترل پنل هایی که خدمت شما معرفی شد، اما همچنان موارد دیگری هم هستند که برخی از آنها دیگر توسعه داده نمی‌شوند مثل Kloxo که زمانی برای خودش خیلی معروف بود. برخی‌های دیگر هم امکانات جالبی ندارند و بهتر است که از جایگزین‌های عنوان شده باتوجه به نیازتان طبق ویژگی های بیان شده در این مقاله این کنترل پنل ها را نصب و از آنها استفاده کنیم.

5/5 - (1 vote)