اطلاعات دامنه مانند: نام مالک، تاریخ ثبت دامین، تاریخ انقضا، Registrar(ثبت کننده دامین)، Registrant، شماره تماس، نام سرور و آدرس مالک، دی ان اس های دامنه و … از طریق Whois گرفتن از دامین قابل مشاهده می باشد.
نام دامنه خود را در سایتهای مرجع وارد کنید و اطلاعات مربوطه را دریافت نمایید.
از سایت های مرجع جهت مشاهده اطلاعات Whois از دامین، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
برای دامین ها با پسوند .ir :
همچنین شما میتوانید از ربات تلگرامی تلاش نت با آیدی yourdomain_bot@ ، نیز استفاده کنید.
طرز کار این ربات به این صورت است که شما میتوانید تنها با وارد کردن نام دامنه به همراه پسورد، هوئیز بگیرید و تمام پسوند های دامنه را جهت موجود بودن چک کنید.
مفاهیم موجود در whois دامین:
در مشخصات ثبتی دامین اطلاعات زیر حائز اهمیت می باشد:
Registrar : شرکت ثبت کننده دامین در ICANN
Registran : مالک قانونی دامین است . رجیسترنت همان شخصی است که دامین را ثبت میکند و دامین به نام آن فرد ثبت می گردد. اگر دامین مربوط به شرکت است بهتر است رجیسترنت نام آن شرکت باشد. رجیسترنت امکان استفاده، فروش و یا تغییر مالکیت دامین را خواهد داشت.
Name Server : نام dns های ذکر شده در این قسمت مشخص می کند که دامین مذکور از میزبانی کدام شرکت استفاده می کند.
Date Expiration : نشان دهنده تاریخ انقضا دامین می باشد.
last updated : آخرین تاریخ بروز رسانی دامین
Status : وضعیت دامین را در دوره های زمانی مختلف مشخص می نماید. حالت های clientTransferProhibited یا locked (قفل بودن دامین)، ok (باز بودن دامین) ،expired (دوره منقضی)، Redemption Period (دوره جریمه دار)،pendingDelete (دوره حذف) جهت دامین اعمال می گردد.
ایمیل موجود در قسمت Administrative : این ایمیل مالک رسمی دامین شناخته می شود. چنانچه دامین مربوط به شرکت می باشد بهتر است ادمین (admin – administrative)نام شخص باشد مثلا به نام مدیرعامل شرکت باشد.