Site icon تلاش نت

راهنمای انتخاب نام دامنه مناسب سایت

نکات انتخاب نام دامنه مناسب

در این مطلب با هم نکات انتخاب نام دامنه مناسب را مرور و بررسی میکنیم تا در نهایت بتوانید بهترین نام دامنه را برای سایت خود انتخاب کنید. درابتدا گریزی به معرفی دامنه و اجزای آن میزنیم، در واقع دامنه همان آدرس سایت شماست یعنی کاربران برای آن که به سایت شما دسترسی داشته باشند باید این آدرس را در مرورگر خود وارد کنند.

دامنه شامل اجزای مختلفی است به زبان ساده این موارد عبارتند از:
نام دامنه

در واقع اسمی است که شما برای شناخته شدن سایتتان در نظر میگیرید. و پیشنهاد میکنیم به طور قطع با کسب و کار شما و یا خدمات شما مرتبط باشد هرچه قدر این نام ساده تر و رساتر منظور شما را به مخاطب برساند سایت شما موفق تر خواهد بود.

پسوند دامنه

در واقع نشان دهنده نوع فعالیت سایت شما /یا نشان دهنده اینکه شما در کدام ارگان فعالیت دارید،برخی پسوند دامنه ها هم مخصوص نشان دادن محل شما در کدام قاره و یا کشور هستند.

کاراکتر

در واقع این مورد شامل (./،و…) میشود به غیر از . پیشنهاد میکنیم کاراکتر دیگری در نام دامنه خوداستفاده نکنید، زیرا سرچ خور آن کم میشود! به معنای ساده تر یعنی نوشتن آن در مرورگر و یا خواندن و درک آن برای مخاطب سخت خواهد بود. در ادامه به بررسی جزء به جزء موارد مهم در انتخاب نام دامنه مناسب میپردازیم.

 

 

انتخاب نام دامنه مناسب

این قضیه به قدری مهم است که در آینده می تواند کمک بسیار زیادی به برندسازی شما کند. پس باید اولین قدم را درست برداریم و نام مناسبی برای آدرس وب سایت مان انتخاب کنیم.

نام دامنه وب سایت تان بخشی از هویت کسب و کارتان است و به این سادگی ها نمی توانید آن را عوض کنید. پس در انتخاب آن سریع و بدون فکر عمل نکنید!

 

نکات انتخاب نام دامنه مناسب

این کار باعث می شود مخاطبانتان آدرس وب سایت تان را همیشه به خاطر بسپارند و به این ترتیب به برندسازی تان هم کمک می شود.

برای مثال اگر در زمینه طراحی وب فعالیت داشته باشید بهتر است از کلمه web در آدرس دامنه خود استفاده کنید، یا اگر سایت شما متعلق به یک کلینیک است در نام دامنه خود از کلمه clinic استفاده کنید.

در واقع با استفاده از کلمه کلیدی اصلی تان در نام، دامنه گوگل راحت تر می تواند حوزه کاری شما را تشخیص دهد.

این مورد بیشتر به بحث سئو سایت شما کمک میکند، به عنوان مثال اکثر وب سایت هایی که در حوزه سئو فعالیت میکنند را اگر دیده باشید از کلمه seo در آدرس وب سایت خود استفاده کرده اند.

از ترکیب نام دامنه با الفبای فارسی و لاتین به صورت ترکیبی استفاده نکنید!

سایت هایی مثل com.تور-ترکیه.www به امید آنکه بتوانند از سئو بهره بگیرند این نوع نام دامنه را انتخاب میکنند همه این سایت ها از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند و به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند.

گاها افراد موضوعات گفته شده در بالا را درست به کار نمیگیرند و به قولی از هول حلیم توی دیگ می افتند،

برای مثال فردی را تصور کنید که در زمینه طراحی سایت فعالیت میکند و دامنه ای به نام tarahisite را انتخاب میکند ، بله این نام دامنه برای من و شما شناخته شده و آسان است اما در آن هیچ صحبتی از برند مخصوص به فرد یا شرکتی که ای خدمت را ارائه میدهد نشده! پس نام دامنه مناسبی برای برند سازی و شناخته شدن آنها نیست.

سعی کنید از نام های کوتاه در نام دامنه خود استفاده کنید، حداکثر 10 کاراکتر مناسب است. هرچقدر نام دامنه شما کوتاه تر باشد راحت تر در ذهن مخاطبان تان می ماند. و هر چقدر که بلندتر باشد احتمال بروز اشتباه تایپی هم ممکن است بیشتر شود.

از نام های مخفف هم به هیچ وجه استفاده نکنید، استفاده از نام های مخفف هم فقط در بعضی از شرایط خاص جایز است. مثلا آدرس وب سایت جشنواره وب و موبایل ایران به صورت مخفف iwmf است. چون ممکن بود خیلی طولانی شود و اینکه برند خاصی هم نیست!

دامنه مورد نظرت رو همین الان چک کن و بخرش !

خرید دامنه ارزان تلاش نت 

بعضی وقت ها به دامنه هایی برخورد می کنیم که به قدری پیچیده هستند که حتما باید دقت لازم را در تایپ کردن آن ها به خرج دهیم. تایپ آسان دامنه هم باعث می شود آدرس دامنه وب سایت تان خیلی راحت در خاطر مخاطبان تان بگنجد.

برای تست این مورد نام دامنه ای را که انتخاب کردید به صورت لفظی به چندین نفر بگویید و از آنها بخواهید چیزی را که شنیده اند بدوت تکرار مجدد شما، روی کاغذ بنویسند. ازهمینجا میتوانید اینده نام دامنه خودتان را پیش بینی کنید!

برای اینکه در خاطر مخاطبانتان حک شود باید جدید و منحصر به فرد باشد. سعی نکنید از اسم برندهای دیگر با پسوند دیگر استفاده کنید این بدترین کار ممکن است.

برای مثال فرض کنید نام دامنه مورد نظرشما با پسوند .ir  قبلا ثبت و موجود شده باشد، و شما تصمیم بگیرید .com همان دامنه را ثبت کنید، پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان اینکار را نکنید!

در موارد خاص افرادی اینکار را میکنند که از عدم قوی بودن و یا رشد سایت رقیبشان در دامنه مطمئن باشند، البته هیچ چیز در این موارد قطعی نیست پس ریسک نکنید!

هر روز پسوندهای مختلف در ثبت دامنه ها ارائه می شوند. پسوندهایی مثل .website یا .music اما احساسی تصمیم نگیرید!

اگر این پسوند ها خیلی زیاد به نام دامنه شما جهت دیده شدن کمک میکنند حرفی نیست، مثلا اگر فروشگاه دارید از پسوند .shop یا اگر در حوزه گردشگری کار می کنید ، از پسوند دامنه .tour یا .travel استفاده نمایید. اما اگراحتمال میدهید در اینده از نامی که انتخاب کردید پشیمان خواهید شدبهتر است اینکار را نکنید.

اکثرا دامنه com برای رشد سایت پیشنهاد میشود اما اگر مخاطبان شما عموما ایرانی ها باشند میتوانید از دامنه های ir هم استفاده کنید.

استفاده از خط تیره باعث دو بخشی شدن نام دامنه وب سایت تان می شود. همین باعث می شود در نوشتن نام دامنه تان اشتباهات تایپی هم رخ دهد، همینطور به خاطر سپردن آن در ذهن مخاطب هم سخت می شود.

در زمان خرید دامنه هایی که قبلا وجود داشته و در حال حاضر برای فروش قرار داده شده اند، بسیار دقت کنید و حتما سابقه دامنه را بررسی نمایید. برای اینکار می توانید نام دامنه را در گوگل به این صورت جست و جو نمایید، به عنوان مثال برای دامنه Talashnet.comبه این صورت در گوگل جست و جو می کنیم:

Site:Talashnet.com

ممکن است همین الان شخص دیگری نیز به نام مورد نظر شما فکر کند، پس اگر نام دامنه ای برایتان جذاب بود، همان موقع آن را ثبت کنید.

یک مثال کلاسیک در این زمینه دامنه tahoo.com بود که به شدت به جای yahoo.com باز می شد.

مانند iran ، Tehran ، Esfahan و …

 برای اینکار می توانید از سرویس هایی مانند namechk.com استفاده نمایید تا متوجه شوید نام دامنه مورد نظر در چه شبکه های اجتماعی ثبت شده است.

شاید برایتان جالب باشد که در ایران یکی از معروف ترین نمونه های این اشتباه، سایت بانک ملی ایران به آدرس bmi.ir هست که عده ای به طنز و شوخی آن را “بمیر” می خوانند.

در استفاده از کلماتی که حروف انگلیسی که تلفظشان نزدیک به هم می باشد دقت نمایید. مانند حروف n و m، یکی از بهترین ترفندها استفاده از این مورد است. برای مثال سایت camva.ir که به دلیل تشابه با سایت canva.com که یکی از ابزارهای مشهور آنلاین ساخت و ویرایش تصویر است ایجاد شده بازدید زیادی میخورد.

شما می توانید از ابزارهایی استفاده کنید که کار شما در این زمینه را راحت می کنند. سازوکار این ابزارها به این گونه است که شما یک کلمه به آن ها تحویل می دهید و آن ها مجموعه از ایده های مختلف را به شما ارائه می کنند.

برای پیدا کردن این ابزارها کافی است عبارت domain name generator را در گوگل جستجو کنید.

اگر کسب و کار شما برپایه برندسازی خودتان است می توانید از اسم یا نام خانوادگی خود اگر خاص باشد استفاده کنید.

ولی اگر سایتی دارید که عمومی تر است بهتر است از نام دیگری برای نام دامنه وب سایت خود استفاده کنید. معمولا افرادی که در زمینه موفقیت کار می کنند و قصد دارند برندسازی شخصی کنند از نام خود در عنوان کسب و کارشان و نام دامنه وب سایت شان استفاده می کنند.

چرا نام دامنه تا این اندازه اهمیت دارد؟

1_ اولین ردپای شماست؛ URL وب سایتتان، اولین چیزی است کاربر آن را می بیند. یک نام دامنه مناسب می تواند افراد را جذب وب سایت شما کرده یا اینکه به کلی آن ها را فراری دهد!

2_برای سئو سایت اهمیت دارد؛ امروزه، تطابق کامل نام دامنه با نام برند، مثل قدیم اهمیت ندارد. اما استفاده از عبارت کلیدی اصلی وب سایت در روند انتخاب نام دامنه بسیار می تواند به بهبود سئو سایتتان کمک کند.

3_معرف برند شماست؛ نام دامنه موقعیتی است برای برندسازی؛ دامنه ای که به درستی نام گذاری شود، می تواند موقعیت های زیادی را برای برندسازی کسب و کار شما فراهم کند.

 

 

            تلاش نت

             ارائه دهنده خدمات متنوع، مبتنی بر بستر اینترنت

             02154109000

              www.talashnet.com

 

 

 

 

4.7/5 - (15 votes)